Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keittokirjassakin rajaus on valttikortti

Julkaistu 31.03.2005 14:28(Päivitetty 31.03.2005 14:30)

Keittokirjan ei aina tarvitse sisältää ohjeita mitä erilaisimmista raaka-aineista maan ja taivaan väliltä. Keväällä onkin julkaistu keittokirjoja, joiden aiheena on vain yksi raaka-aine tai aterian osa. Näitä ovat muun muassa Munakirja ja Kastikekirja.

Kumpi oli ensin, muna vai kana?

Munakirja; Laaksonen, Haapio.

Munakirja; Laaksonen, Haapio.MTV

Tunnettu runoilija Heli Laaksonen ja tuottelias ruokakirjailija Markku Haapio ovat yhdistäneet voimansa Munakirjan merkeissä. He etsivät kirjassa vastausta maailman syntyyn ja tutkivat munaa myös kielellisenä, biologisena, taloudellisena ja symbolisena ilmiönä.

Muna-aiheisten reseptien ohella tunnetut kokit paljastavat kirjassa munareseptisuosikkinsa ja suhtautumisensa munaan. Kirja on hyödyllisyytensä lisäksi hauskaa luettavaa. Valokuvat ovat suurimmaksi osaksi Arto Kankaalta. Kirjan on kustantanut Otava.

Kastike kruunaa aterian

Katikekirja, Michael RouxKastikekirja, Michael RouxMTV

Kastikekirja opastaa nimensä mukaisesti kastikkeiden maailmaan tunnetun mestarikokki Michael Rouxin johdolla. Kirjassa on yli 200 makeiden ja suolaisten, perinteisten ja uusien kastikkeiden ohjetta. Mukana on myös hakemisto, jonka avulla eri ruokalajeihin on helppo valita sopiva kastike.

Terveysnäkökulmaa ja ajan säästämistä on kirjassa huomioitu uusimalla perinteiset kastikkeet nykyaikaisemmiksi. Kuvasarjat kastikkeiden eri valmistusvaiheista tuovat kirjaan havainnollisuutta. Kirja on ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1998 ja uusi versio on nyt kolmas painos. Kirjan kuvat on ottanut Martin Bridgdale ja kirjan on kustantanut Otava.

(MTV3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissaHalvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttäMaarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainenKärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:38
    Ravitsemus

    Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissa

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 06:49
    Niksit

    Maarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen

  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta