Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keittokirjassakin rajaus on valttikortti

Julkaistu 31.03.2005 14:28(Päivitetty 31.03.2005 14:30)

Keittokirjan ei aina tarvitse sisältää ohjeita mitä erilaisimmista raaka-aineista maan ja taivaan väliltä. Keväällä onkin julkaistu keittokirjoja, joiden aiheena on vain yksi raaka-aine tai aterian osa. Näitä ovat muun muassa Munakirja ja Kastikekirja.

Kumpi oli ensin, muna vai kana?

Munakirja; Laaksonen, Haapio.

Munakirja; Laaksonen, Haapio.MTV

Tunnettu runoilija Heli Laaksonen ja tuottelias ruokakirjailija Markku Haapio ovat yhdistäneet voimansa Munakirjan merkeissä. He etsivät kirjassa vastausta maailman syntyyn ja tutkivat munaa myös kielellisenä, biologisena, taloudellisena ja symbolisena ilmiönä.

Muna-aiheisten reseptien ohella tunnetut kokit paljastavat kirjassa munareseptisuosikkinsa ja suhtautumisensa munaan. Kirja on hyödyllisyytensä lisäksi hauskaa luettavaa. Valokuvat ovat suurimmaksi osaksi Arto Kankaalta. Kirjan on kustantanut Otava.

Kastike kruunaa aterian

Katikekirja, Michael RouxKastikekirja, Michael RouxMTV

Kastikekirja opastaa nimensä mukaisesti kastikkeiden maailmaan tunnetun mestarikokki Michael Rouxin johdolla. Kirjassa on yli 200 makeiden ja suolaisten, perinteisten ja uusien kastikkeiden ohjetta. Mukana on myös hakemisto, jonka avulla eri ruokalajeihin on helppo valita sopiva kastike.

Terveysnäkökulmaa ja ajan säästämistä on kirjassa huomioitu uusimalla perinteiset kastikkeet nykyaikaisemmiksi. Kuvasarjat kastikkeiden eri valmistusvaiheista tuovat kirjaan havainnollisuutta. Kirja on ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1998 ja uusi versio on nyt kolmas painos. Kirjan kuvat on ottanut Martin Bridgdale ja kirjan on kustantanut Otava.

(MTV3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?