Keittokirjassakin rajaus on valttikortti

Keittokirjan ei aina tarvitse sisältää ohjeita mitä erilaisimmista raaka-aineista maan ja taivaan väliltä. Keväällä onkin julkaistu keittokirjoja, joiden aiheena on vain yksi raaka-aine tai aterian osa. Näitä ovat muun muassa Munakirja ja Kastikekirja.

Kumpi oli ensin, muna vai kana?

Tunnettu runoilija Heli Laaksonen ja tuottelias ruokakirjailija Markku Haapio ovat yhdistäneet voimansa Munakirjan merkeissä. He etsivät kirjassa vastausta maailman syntyyn ja tutkivat munaa myös kielellisenä, biologisena, taloudellisena ja symbolisena ilmiönä.

Muna-aiheisten reseptien ohella tunnetut kokit paljastavat kirjassa munareseptisuosikkinsa ja suhtautumisensa munaan. Kirja on hyödyllisyytensä lisäksi hauskaa luettavaa. Valokuvat ovat suurimmaksi osaksi Arto Kankaalta. Kirjan on kustantanut Otava.

Kastike kruunaa aterian

Kastikekirja opastaa nimensä mukaisesti kastikkeiden maailmaan tunnetun mestarikokki Michael Rouxin johdolla. Kirjassa on yli 200 makeiden ja suolaisten, perinteisten ja uusien kastikkeiden ohjetta. Mukana on myös hakemisto, jonka avulla eri ruokalajeihin on helppo valita sopiva kastike.

Terveysnäkökulmaa ja ajan säästämistä on kirjassa huomioitu uusimalla perinteiset kastikkeet nykyaikaisemmiksi. Kuvasarjat kastikkeiden eri valmistusvaiheista tuovat kirjaan havainnollisuutta. Kirja on ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1998 ja uusi versio on nyt kolmas painos. Kirjan kuvat on ottanut Martin Bridgdale ja kirjan on kustantanut Otava.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja