Keittiö siistiksi

Keittiössä työskennellään yleensä päivittäin useita kertoja. Pöytäpinnat, altaat ja liesi on hyvä puhdistaa aina käytön jälkeen. Jääkaappi, pakastin ja uuni kannattaa puhdistaa säännöllisesti, tällöin lika ei pääse pinttymään ja laitteet toimivat paremmin.

Jääkaapin puhdistaminen

- Neutraali puhdistusaine (esimerkiksi astianpesuaine), siivouspyyhe ja astianpesuharja.

- Tyhjennä jääkaappi, irrota hyllyt ja pese ne esimerkiksi astianpesuharjalla. Huuhtele ja kuivaa. Pyyhi seinät kostealla siivouspyyhkeellä. Pyyhi myös jääkaapin ulkopinta.

- Imuroi ajoittain jääkaapin koneisto ja putkisto.

Pakastimen sulattaminen ja puhdistaminen

- Neutraali puhdistusaine (esimerkiksi astianpesuaine), siivouspyyhe ja kuivausliina.

- Ota pakasteet pois ja siirrä ne mahdollisimman viileään paikkaan, esimerkiksi talvella parvekkeelle. Katkaise virta ja sulata pakastin. Sulamista voi nopeuttaa laittamalla pakastimeen kuumalla vedellä täytettyjä astioita.

- Pyyhi pakastimen sisäpinnat kostealla siivouspyyhkeellä ja kuivaa ne. Pyyhi myös pakastimen ulkopinta.

- Kytke pakastin pakastukselle. Kun pakastin on riittävän kylmä, järjestä pakasteet paikoilleen.

Uunin puhdistus

- Heikosti emäksinen tai emäksinen puhdistusaine, siivouspyyhe ja pehmeä harja

- Suojaa uunin edusta esimerkiksi sanomalehdillä ja käytä suojahansikkaita.

- Poista irtolika, kostuta uunin sisäpinta ja levitä puhdistusaine uuniin. Sulje luukku ja lämmitä uuni 50 asteeseen.

- Katkaise virta ja pese uuni pehmeällä harjalla, huuhtele ja kuivaa.

- Pese uunin ritilät ja pellit, puhdista uunin luukku ja ulkopinta.

Lue myös:

    Uusimmat