Keisari Aleksanteri III, Generalissimus Suvorov – Venäjä esitteli mahtipontisesti uusia ydinsukellusveneitään, vaikka sota paljasti armeijan todellisen tilan

Putin valvoi Venäjän laivaston uusien alusten lipunnostoa 1:26
Katso video: Tällaisia aluksia tilaisuudessa esiteltiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin valvoi Venäjän laivaston uusien aluksien lipunnostoa videon välityksellä torstaina.

Laivaston uusia aluksia ovat korvetti nimeltään Grad, miinanraivaaja Anatoly Shlemov sekä ydinsukellusvene Generalissimus Suvorov, josta voidaan laukaista ballistisia ohjuksia.

Lisäksi toinen ydinsukellusvene, Keisari Aleksanteri III, laskettiin torstaina vesille. Se liitetään laivastoon testien jälkeen.

– Korostan, että tulemme lisäämään useiden erilaisten alusten tuotantotahtia ja varustelemaan ne kaikista nykyaikaisimmilla aseilla, Putin sanoi tilaisuudessa.

Julkisia esiintymisiä koronapandemian alusta lähtien vältellyt Putin esiintyi tässäkin tilaisuudessa videoyhteyden välityksellä.

Alukset oli kuvattu Severodvinskissa Vienanmeren rannalla Pohjois-Venäjällä, Vladivostokissa Tyynenmeren rannalla Venäjän kaukoidässä ja Itämeren rannalla Baltijskissa, Kaliningradissa.

Media: Putin pidetään pimennossa korruptoituneen armeijansa tilasta

Aseellisesta ylivoimastaan huolimatta Venäjä on kohdannut nöyryyttäviä tappioita hyökkäyssodassaan Ukrainaan. Venäjä on kuitenkin toistuvasti järjestänyt mahtipontisia sotaharjoituksia ja esitellyt kalustoaan vakuutellakseen armeijansa taistelukykyä kansalaisilleen ja maailmalle, eikä torstain tilaisuus ollut tästä poikkeus.

Sota on paljastanut sotakaluston valmistus- ja huolto-ongelmia sekä asevoimia nakertavaa korruptiota, vaikka Putin onkin kaksi vuosikymmentä kestäneen valtakautensa aikana tehnyt mittavia panostuksia laivastoon ja asevoimiin yleisesti. Ennen sotaa Venäjän asevoimat onkin arvioitu voimakkaammiksi kuin ne ehkä todellisuudessa ovat.

Myös se, kuinka perillä presidentti Putin on omien asevoimiensa tilasta, on epäselvää.

Viime viikolla yhdysvaltalainen Wall Street Journal uutisoi, että Putinin lähipiiri pitää hänet tahallaan pimennossa rintaman tapahtumista, koska eivät halua ärsyttää presidenttiä ja yrittävät suojella itseään. Se on johtanut useisiin virhearvioihin sodan aikana.

Lehti perustaa tietonsa Kremlin ja yhdysvaltaistiedustelun lähteisiinsä, jotka kuvailivat Putinin olevan hyvinkin irrallaan todellisuudesta armeijansa suhteen.

Katso myös: Venäjällä on taskussaan valttikortti, jolla se pitää ilmaherruuden – Ukrainan ja Venäjän kaukovaikutteisten aseiden erot

Venäjällä on taskussaan valttikortti, jolla se pitää ilmaherruuden – Ukrainan ja Venäjän kaikovaikutteisten aseiden erot 11:39

Lue myös:

    Uusimmat