Kehitysministeri Virolainen: Suomen kehitysyhteistyöhön tekemät leikkaukset on huomattu ulkomailla – "Äänenpainot ovat aika kovia"

8:14

Ulkoministeriö luovutti eilen eduskunnalle valmistelemansa raportin kehitysyhteistyöstä.

Kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) sekä Satu Santala ulkoministeriöstä vierailivat kommentoimassa raporttia Huomenta Suomessa.

– Meidän prioriteetti ykkönen on naiset ja tytöt. Siinä olemme saaneet aikaiseksi valtavan hyviä tuloksia, Virolainen iloitsee.

– Raportti kertoo kokonaisuutena sen, että kehitysyhteistyöllä ja -politiikallamme saadaan aikaan paljon tuloksia, jotka vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään maailmassa, Santala komppaa.

"Vaatii kaikilta poliittisilta toimijoilta sitoutumista"

Suomi on sitoutunut nostamaan kehitysyhteistyöhön käytettävää summaa 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Tällä hetkellä kehitysyhteistyöhön menee 0,38 prosenttia bruttokansantuotteesta, eikä suurta muutosta ole heti näköpiirissä.

– Tämän vaalikauden alussa jouduttiin tekemään kipeät leikkaukset. Vie aikansa, ennen kuin pääsemme taas sellaiselle kestävälle polulle, että olemme taas tavoiteuralla. Tämä vaatii kaikilta poliittisilta toimijoilta sitoutumista, Virolainen toteaa.

Kehitysyhteistyöhön tehdyt leikkaukset eivät ole jääneet täysin huomaamatta muiden maiden silmissä.

– Se ei ole vaikuttanut siten, että meitä hyljeksittäisiin, mutta kyllä tietysti äänenpainot ovat aika kovia, Virolainen kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja