KD:n Essayah ihmettelee Marinin MTV:lle antamia kommentteja koronapassista: "Ennakoi koronastrategian päivityksessä sekavuuden jatkuvan"

Miten Mika Salminen muuttaisi Suomen koronastrategiaa? Näin hän vastaa MTV:n Uutisextrassa 1:29

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) antamia lausuntoja koronapassiin liittyen. Hän ihmettelee, miksi pääministeri haluaa nykyisessä koronatilanteessa antaa koronapassille jatkoajan.

Marin sanoi MTV Uutisten haastattelussa, että koronapassi on tarkoitus palauttaa käyttöön, ja siihen liittyvät lakimuutokset ovat valmistelussa. Marinin mukaan passista tulisi tehdä itsenäinen väline niin, ettei sitä pelkästään käytettäisi rajoitusten kiertämiseen.

Essayah viittaa myös THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salmisen kommentteihin MTV:n Uutisextrassa lauantaina. Salminen pohti haastattelussa, tarvitaanko koko passia ollenkaan, jos se ei estä tartuntojen leviämistä. Salmisen mukaan passin ympäriltä on putoamassa pohja pois.

– Tätä taustaa vasten pääministerin ulostulo ihmetyttää ja ennakoi koronastrategian päivityksessä sekavuuden jatkuvan, kirjoittaa Essayah tiedotteessaan.

Essayahin mukaan Kristillisdemokraatit ovat koko ajan muistuttaneet terveysturvallisuustoimenpiteistä ja pikatestauksen lisäämisestä. Koronapassin palauttaminen sitä vastoin loisi väärää turvallisuuden tunnetta.

Salmisen kommentteihin reagoi Twitterissä myös perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Lue myös:

    Uusimmat