Mainos

Käytettyjen autojen tuonti Suomeen kiihtyy

Käytettyjä autoja tuodaan Suomeen yhä enemmän ja uudempina.

Käytettynä yksittäismaahantuotuja ajoneuvoja rekisteröitiin alkuvuonna yhteensä noin 17 800, mikä on 11,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Tiedot selviävät Ajoneuvohallintokeskus AKEn tilastoista.

Valtaosa maahantuoduista ajoneuvoista oli henkilöautoja. 56 prosenttia henkilöautoista oli otettu käyttöön 2000-luvulla. Tyypillisin tuontituliainen on vuonna 2004 käyttöönotettu saksalainen dieselauto. Tilastojen perusteella käytettynä maahantuodut autot ovatkin entistä uudempia. Yli puolet henkilöautoista oli dieselkäyttöisiä.

Vajaat viisi prosenttia maahantuoduista henkilöautoista on otettu käyttöön ennen vuotta 1978. Museoajoneuvoksi voi rekisteröidä 30 vuotta tai sitä vanhemman ajoneuvon.

Mercedes Benz ja Saksa suosituimmat

Alkuvuonna rekisteröidyistä käytettynä maahantuoduista henkilöautomerkeistä suosituin oli viime vuoden tapaan Mercedes-Benz. Sen jälkeen tulevat BMW ja Volvo.

Tuontimaiden ykkönen on viime vuoden tapaan Saksa. Tosin Saksan suosio on viime vuosina vähentynyt. Seuraavaksi suosituimmat tuontimaat olivat Ruotsi, Yhdysvallat ja Italia.

Myös käytettyjen moottoripyörien, pakettiautojen, kuorma-autojen, linja-autojen ja kevyiden nelipyörien maahantuonti lisääntyi alkuvuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.