Mainos

Kaurismäki pääsi taas Cannesin pääkilpasarjaan

Aki Kaurismäen uusi elokuva, Le Havre, on odotetusti yksi Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjaan valituista elokuvista. Ranskassa kuvattu uutuus esitetään Suomessa ensimmäisen kerran Sodankylän elokuvajuhlilla, mutta sen varsinainen ensi-ilta on 9. syyskuuta.

Le Havre kertoo Marcel Marxista, entisestä kirjailijasta ja tunnetusta boheemista, joka on vetäytynyt vapaaehtoiseen maanpakoon Le Havren satamakaupunkiin. Hän kokee päässeensä lähemmäs kansaa palvellessaan heitä kengänkiillottajan kunnioitettavassa, mutta ei liian tuottoisassa ammatissa.

Marcel on haudannut haaveensa kirjallisesta läpimurrosta ja elelee tyytyväisenä kantabaarinsa, työnsä ja vaimonsa Arlettyn muodostamassa kolmiossa kun kohtalo yllättäen heittää hänen tielleen alaikäisen maahanmuuttajapakolaisen pimeimmästä Afrikasta. Kengänkiillottaja päättää pelastaa pakolaislapsen.

Elokuvan päärooleissa ovat André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Jean-Pierre Darroussin ja Elina Salo. Le Havre on neljäs Aki Kaurismäen Cannesin pääkilpasarjaan valituista elokuvista. Niistä Mies vailla menneisyyttä palkittiin arvostetulla Grand Prix’lla vuonna 2002.

Cannesin 64. elokuvajuhlia vietetään 11.-22.5.2011. Pääsarjassa kilpailee 19 elokuvaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.