Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaupunkiviljely sai Helsingin ympäristöpalkinnon 2011

Kaupunkiviljely on pienimmillään yrttejä ikkunalaudalla. Kuva: SXC.
Kaupunkiviljely on pienimmillään yrttejä ikkunalaudalla. Kuva: SXC.
Julkaistu 03.11.2011 14:06

Kaupunkiviljeljyyn kannustava Dodo ry on saanut Helsingin ympäristöpalkinnon tänä vuonna. Kaupunkiviljelyssä suositaan astiaviljelyä, jolloin kasvualusta on puhdas, eikä kasveihin kerry maasta ympäristömyrkkyjä.

Helsingin rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on valinnut Helsingin ympäristöpalkinnon saajaksi Dodo ry:n kaupunkiviljelytoiminnan.

Dodo on vuonna 1995 perustettu suomalainen ympäristöjärjestö, joka tarkastelee ongelmia yhteiskunnallisesti. Kaupunkiviljelytoiminta alkoi Dodo:ssa keväällä 2009 Dodon "Kaupungit ja ruoka" -teemavuoden innoittamana.

Kaupungeissa viljeltävä ruoka on merkittävä osa globaalia ruuantuotantoa. Dodon kaupunkiviljelyryhmä tutkii ruuantuotannon mahdollisuuksia Helsingissä ja innostaa kaupunkilaisia kasvattamaan itse osan ruuastaan. Kaupunkiviljelyn ajatuksena on tuottaa vihanneksia paikallisesti ja luonnonmukaisesti. Tällöin ruuan hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin jos ruoka olisi tuotettu kasvihuoneissa tai tuotu kauempaa.

Kaupunkiviljelyssä suositaan astiaviljelyä, jolloin kasvualusta on puhdas, eikä kasveihin kerry maasta ympäristömyrkkyjä. Dodon kaupunkiviljelmistä otetut näytteet on tutkittu MetropoliLabissa. Tutkimuksissa ei löytynyt merkkejä raskasmetalleista, PAH-yhdisteistä tai kolibakteereista.

Kaupunkiviljelijät ovat toimineet kolmen vuoden ajan mm. Keski-Pasilassa ja Kalasatamassa. Lisäksi laaritalkoiden avulla on tuettu taloyhtiöitä viljelylaarien perustamisessa pihoille.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäMiksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaaHaluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa