Kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta ei syytetä Pekka Katajan murhan yrityksestä – "Ei näyttöä"

2:48
Kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta ei syytetä Pekka Katajan murhan yrityksestä – näin asiaa kommentoi valtionsyyttäjä

Perussuomalaisissa vaikuttanutta Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta ei syytetä perussuomalaisten kuntapoliitikko ja vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yrityksestä Jämsänkoskella.

Sen sijaan jo aiemmin tässä kuussa tutkintavankeudesta vapautettua Torssosta ei syytetä rikoksista.

Asian vahvistaa MTV Uutisille valtionsyyttäjä Mika Appelsin, jonka mukaan Torssosta ei epäillä mistään. 

– Teemu Torssosen osalta on päädytty siihen, että häntä vastaan ei ole riittävää näyttöä, että hän olisi ollut tekijänä tässä teossa, eli tekopaikalla.

– Eikä myöskään näyttöä siitä, että hän olisi jollain muulla tavoin osallistunut tämän rikoksen valmistelu- tai suunnittelutoimiin, valtionsyyttäjä jatkaa. 

Syytetty ollut pitkään vangittuna

Murhan yrityksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta syytetty mies on ollut pitkään vangittuna. Valtionsyyttäjän mukaan mies pysyy vangittuna ainakin tapauksen pääkäsittelyyn saakka. 

Tapauksen pääkäsittely alkaa 23. helmikuuta Keski-Suomen käräjäoikeudessa, joka ilmoittaa myöhemmin tuomion langettamisesta. 

MTV Uutiset julkaisee Torssosen nimen, koska poliittisena vaikuttajana hänen nimensä on jo aiemmin mainittu tämän ollessa rikoksesta epäiltynä.

5:06
Näin vaalipäällikkö Pekka Kataja toipuu murhan yrityksenä tutkittavasta vasarahyökkäyksestä – poliitikkojen uhkailu on yllättävän yleistä

Juttua muokattu 9.2.2021 kello 14.34: Lisätty valtionsyyttäjä Mika Appelsinin kommentit ja tieto pääkäsittelystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja