Kauppakeskus REDIn rakennustyömaalla on vaarallinen ansa autoilijoille – koitunut useiden kohtaloksi

Helsingin kauppakeskus REDin lähistöllä sijaitsevan rakennustyömaan poikkeukselliset liikennejärjestelyt ovat koituneet kohtaloksi ainakin kolmelle autoilijalle viimeisen viikon aikana. 

Työpajankadulla ajoratojen välissä olevan kaiteen päälle on juuttunut autoja kahden pyörän varaan.  

MTV Uutisten tietojen mukaan kaiteessa ei ole ollut heijastavaa pinnoitetta, joten varsinkin pimeään talviaikaan autoilijan voi olla vaikea huomata ajoratoja erottavaa kaidetta työmaa-alueella. 

"Auto voi sitten löytyä betoniseinästä"

Helsingin poliisin ylikomisario ja liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein oli yksi niistä, joka sattui kulkemaan erikoisen tilanteen ohi. Siinä  taksiauto oli juuttunut kaiteen päälle. 

Pasterstein kulki vapaa-ajallaan kyseisen rakennustyömaan ohi, kunnes hän huomasi jotain outoa. Hänen ajokaistalleen tuli vastaantulevia autoja. Sitten hän huomasi kaiteen päällä keikkuvan taksin ja pysähtyi ottamaan siitä kuvaan tien laitaan. 

–Paikka on kieltämättä todella pimeä. Siinä kohdassa ei ole oikein katuvalaistusta. Tuo kohta tulee oikein puskista, koska kaide on kapea ja harmaa, Pasterstein kuvailee. 

Alueella on alhainen nopeusrajoitus ja kaide itsessään on matala, joten varsinaisia vaaratilanteita siinä ei synny. Autoilijoille ja liikenteenkululle voi tulla kuitenkin ylimääräistä päänvaivaa, jos autoilijat eivät ajoissa kaidetta huomaa. 

–Tarkkana siinä saa olla. Ote voi herpaantua, jos ajorataa ei sillä hetkellä katso syystä tai toisesta. Auto voi sitten löytyä betoniseinästä tai kaiteen päältä. 

Väliaikaisissa liikennejärjestelyissä vastuu on loppujen lopuksi urakoitsijalla. Kaupunki myöntää luvat ja valvoo liikennejärjestelyjä, mutta urakoitsijalle jää pääasiallinen vastuu. 

Autoilija voi hakea korvauksia kaupungilta tässä tilanteessa samalla tavalla kuin tievaurioihin liittyvissä tapauksissa. Kaupunki käsittelee hakemuksen ja tekee päätöksen korvausvastuusta. 

Lue myös:

    Uusimmat