Mainos

Kaukainen rakkaus Libanoniin

Kaija Saariahon ooppera Kaukainen rakkaus nähdään konserttiesityksenä Al Bustan -festivaalilla Beirutissa. Vuonna 1994 perustettu tapahtuma on Libanonin merkittävimpiä länsimaisen taidemusiikin näyttämöitä.

Juhla järjestetään 15. helmikuuta-20. maaliskuuta. Ohjelman yhtenä huippuna ovat Saariahon Kaukainen rakkaus -oopperan kaksi konserttiesitystä 25. ja 26. helmikuuta Beirutin Emile Bustani -auditoriossa.

Esitykset johtaa Jan Latham-Koenig. Solisteina laulavat sopraano Malin Christensen, mezzosopraano Nicola Stonehouse ja baritoni Jacques Imbralio.

Saariahon oopperan libretisti Amin Maalouf on syntynyt Libanonissa. Hän on kirjoittanut libreton myös Saariahon toiseen vielä työn alla olevaan oopperaan Adriana Materiin. Uutuusteos kantaesitetään Pariisissa vuonna 2006.

Al Bustan -festivaalilla vierailee myös suomalaisia taiteilijoita. Kristina Kuusiston ja Mari Mäntylän bandoneon-kitara-duo esittää tangokokonaisuuden Two to Tango. Kapellimestari Tuomas Rousi johtaa Libanonin kansallista sinfoniaorkesteria. Sopraano Riikka Hakola ja pianisti Ilkka Paananen ovat niin ikään festivaalin esiintyjiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.