Katujengin viimeisin tempaus: Tajutonta uhria iskettiin puukolla reiteen

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut eilen kolme nuorta miestä, joita epäillään parikymppisen miehen ryöstöstä Helsingin keskustassa.

Tapaus on viimeisin, jota epäillään pääkaupunkiseudulla toimivan katujengin tekemäksi.

Tapauksessa 5-10 nuorta hyökkäsi miehen kimppuun Helsingin Kansalaistorilla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Mies ei tuntenut hyökkääjiä millään tavalla.

Uhri kaadettiin maahan ja häntä potkittiin muun muassa päähän. Tässä vaiheessa mies menetti tajuntansa ja huomasi vasta myöhemmin, että hänellä on veitsenpisto jalassa. Lisäksi hänen kännykkänsä oli viety.

Uhria on hoidettu Töölön sairaalassa.

Rikoskomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että vangitut ovat iältään 15-18-vuotiaita. Heitä epäillään törkeästä ryöstöstä.

MTV Uutiset kertoi eilen katujengistä, joka on käyttänyt paikoin silmitöntä väkivaltaa sivullisia nuoria kohtaan pääkaupunkiseudulla. Eri etnisistä ryhmistä koostuvan jengin hyökkäyksiä on sattunut eri puolilla Helsingin seutua, mutta erityisesti Vuosaaren ja Herttoniemen välisellä alueella.

Poliisi epäilee, että hyökkäyksiä tehdään kahden 15- ja 16-vuotiaan johtajan käskystä. Johtajat ovat olleet vangittuina, mutta nyt he ovat vapaalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja