Kattila kiehuu vielä EM-kisoissakin – Espanjan kapteeni kuohuttavan käytöksen kohteena: "Häpeä"

Espanja kohtaa torstaina hallitsevan Euroopan mestarin Italian.

Espanjalaishyökkääjä Alvaro Morata on jalkapallon miesten EM-turnausten kaikkien aikojen maalintekijätilastossa jaetulla kolmannella sijalla, mutta hyökkääjän peliesitykset jakavat edelleen runsaasti mielipiteitä. 

Esimerkki tästä nähtiin kolme kuukautta sitten, kun Morata sai kuulla espanjalaiskannattajilta vihellyksiä Madridissa pelatussa maaottelussa Brasiliaa vastaan.

Atletico Madridia edustava Morata, 31, on pelannut urallaan Real Madridin, Juventuksen ja Chelsean kaltaisissa suurseuroissa, mutta hän ei ole pystynyt missään lunastamaan suuria odotuksia täysin. Etenkin Chelseassa hän sai kritiikkiä epätasaisuudestaan.

Maaliskuun Brasilia-ottelu pelattiin Realin kotistadionilla Santiago Bernabeulla, mikä selittää osan Atleticon pelaajan saamista vihellyksistä. Kritiikkiä Morata on saanut vuosien saatossa seurajoukkueissaan, mutta nyt vihellykset tulivat maajoukkuepaidassa.

– Sieluuni sattuu, että kotimaassani vihelletään maajoukkueen pelaajalle. Kun kuulen heidän viheltävän, tunnen häpeää, Espanjan päävalmentaja Luis de la Fuente sanoi tuolloin uutistoimisto AFP:n mukaan.

"Olen taistellut paljon"

Saksan EM-turnauksessa Moratan ja koko joukkueen urakka käynnistyi väkevästi, kun Espanja voitti viime lauantaina Kroatian 3–0. Morata laukoi ottelun avausmaalin, ja yleisö hurrasi.

Torstaina Espanjaa odottaa kova haaste, kun se kohtaa hallitsevan EM-voittajan Italian Gelsenkirchenissä. Morata tuli Kroatia-kamppailussa ontuen vaihtoon 67. peliminuutilla.

– Olen valmis Italiaa vastaan, Morata vakuutti.

Vaikka myös kritiikkiä on tullut, Morata on noussut Espanjan miesten maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa David Villan, Raulin ja Fernando Torresin taakse neljänneksi. Morata on tehnyt 74 maaottelussaan 36 osumaa.

– Olen taistellut paljon ollakseni siellä, missä olen nyt, Morata sanoi Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivuilla.

EM-kisoissa tahti on ollut hurja, sillä Morata on pelannut urallaan 11 lopputurnausottelua ja tehnyt seitsemän maalia.

Espanjan EM-ryhmässä lähinnä Joselu, Mikel Oyarzabal ja Ayoze Perez kilpailevat peliajasta Moratan kanssa. De la Fuentella riittää luottoa Moratalle, mistä kertoo kapteeninnauha.

"Olemme täällä voittamassa"

Lohkourakkansa ensi maanantaina Albaniaa vastaan päättävän Espanjan tuorein miesten EM-kulta on vuodelta 2012.

Espanja oli tuolloin todellinen jalkapallomahti, sillä se voitti EM-kisat myös 2008 ja maailmanmestaruuden 2010.

Moratalla riittää luottoa, että maan miehet palaavat kultakantaan Saksan EM-turnauksessa.

– Olemme täällä voittamassa. Tiedämme kohtaavamme joitain vaikeuksia ja ettei se ole helppoa, mutta olemme valmiita siihen, hän sanoi Uefalle.

Lue myös:

    Uusimmat