Katsomoon karannut kiekko vei Joakimin viikoksi sairaalaan – karmea epäonni teki pahaa jälkeä: "Nytkö kuolen?"

Joakim Björnstad koki kaukalon ulkopuolella kovia SHL:n pudotuspeliottelussa. Hän sai kiekon päähänsä ja vietti viikon sairaalassa. 

39-vuotias Björnstad kertoo kokemuksestaan Aftonbladetin haastattelussa. Hän oli keväällä SHL:n välieräottelussa, jossa kohtasivat Skellefteå ja Örebro. 

Varastotyöntekijänä toimiva ruotsalaismies työskentelee satunnaisesti myös mikrofonin varressa Örebron kotiotteluissa. Tälläkin kertaa hän valmistautui juuri kuuluttamaan hallissa jotakin, kun täysin odottamatta kentältä lensi kiekko yli laidan.

– Siinä on noin metri kertaa metrin kokoinen alue, jossa minuun voi osua. 

Epäonnisesti ja ikävin seurauksin kiekko kolahti suoraan Björnstadia silmäkulmaan. Hän kertoo lehden haastattelussa, kuinka ehti kuulemaan, miten häntä yritettiin varoittaa väistämään, mutta reagoiminen ei ollut enää mahdollista. 

– Silmissäni meni hetken kuluttua aivan valkoiseksi. En nähnyt mitään. Tilanne palautui kuitenkin nopeasti. Sitten päässäni kävi ajatus, että nytkö kuolen?

Hänet vietiin hallin ambulanssihenkilökunnan toimesta nopeasti sairaalaan. Mies vietti hoidossa peräti seitsemän päivää. Kasvoissa oli useita murtumia ja silmäkulmaan ommeltiin kymmenen tikkiä.

– Jos kiekko olisi mennyt vähän korkeammalle tai sivummalle, se olisi voinut osua ohimoon tai silmään. Olisin saattanut menettää näköni, hän jatkaa.

Björnstad kiittelee sairaalahenkilökuntaa ja Örebron jääkiekkojoukkuetta huolenpidosta. Hän toipuu tapauksesta ja on tällä hetkellä omien sanojensa mukaan noin 50-prosenttisesti työkykyinen. 

 

Lue myös:

    Uusimmat