"Katsokaa, Taleban on kaikkialla eivätkä he päästä ketään": Video näyttää väkivaltaisuudet Kabulin lentokentällä – taustalta kuuluu jatkuvia laukauksia

Video näyttää Kabulin lentokenttäalueen väkivaltaisuudet – taustalta kuuluu jatkuvia laukauksia, kaikki on kaaoksen vallassa 3:07
CNN raportoi kaaoksen keskeltä Kabulin lentokentältä.

Tilanne Kabulin lentokenttäalueella Afganistanissa jatkuu kaoottisena ja väkivaltaisena.

CNN kertoi keskiviikkona paikan päältä, kuinka Talebanin joukot estävät ihmisten pääsyn Kabulin lentokentälle. Kabulin lentokenttä on yhä USA:n armeijan hallussa.  

– Katsokaa, Taleban on kaikkialla eivätkä he päästä ketään, kommentoi eräs CNN:n videolla.

Videolta kuuluu jatkuvia laukauksia. CNN:n mukaan Talebanin taistelijat pyrkivät hajottamaan väkijoukkoja ammuskelemalla summittaisesti. CNN:n toimittajan Clarissa Ward kommentoi, kuinka lentokentän alueella tilanne on hyvin kaoottinen ja vaarallinen.

Taleban lupaillut parempaa hallintoa

Ward kertoo, kuinka lentokentälle pyrkii yhä suuri joukko ihmisiä, jotka yrittävät päästä pois Afganistanista. Hänen haastattelemansa ihmiset kertovat, kuinka heillä on tarvittavat asiakirjat kunnossa, mutta Taleban ei päästä heitä lentokentälle.

Taleban-äärijärjestö on lupaillut ihmisille aiempaa parempaa hallintoa ja pyytäneet ihmisiä jäämään maahan. Taleban on muun muassa sanonut, että naisten oikeudet toteutuvat maassa jatkossa islamilaisen sharia-lain mukaisesti.

Erityisesti naisten asema Afganistanissa on herättänyt vakavaa kansainvälistä huolta sen jälkeen, kun talebanit valtasivat maan. Vuosina 1996–2001 Taleban hallitsi suurinta osaa Afganistanista kovin ottein. Tuolloin naisten asema oli hyvin kehno.

Lue myös:

    Uusimmat