Katsojat tanssikisassa hurmannut nyrkkeilijätähti Edis Tatli haaveilee suurperheestä: "On ihanaa olla isä"

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa finaaliin tiensä tanssinut ammattinyrkkeilijä Edis Tatli kertoo MTV uutisten haastattelussa kosovolaisista juuristaan, isyydestä, rakkaistaan ja siitä, miten hän tähtää maailman parhaimmaksi nyrkkeilijäksi.

VIDEOLLA: Edis ja Katri tähtäävät TTK-voittoon!

Nyrkkeilyn maailmamestariksi tähtäävä Edis Tatli, 31, on pärjännyt upeasti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Mies on valloittanut tulisella karsimalla ja tanssitaidoilla niin yleisön kuin myös tuomariston sydämet parinsa ammattitanssija Katri Mäkisen kanssa.

Kovan paineen alla työskentely on miehelle tuttua, sillä urheilijatähdellä on huippu-urastaan mittarissa jo 31 otteluvoittoa, joista 10 tuli tyrmäyksellä. Tappioita on vain 2.

– Se toinen tappio. Voitin sen kaverin heti sen tappion jälkeen, Tatli muistuttaa.

Kipuun ja äärimmäiseen treeniin tottunut nyrkkeilijä on saanut haastaa itseään tanssiohjelman aikana. Ensi sunnuntain finaalijaksossa kilpailijat antavat kaikkensa. 

Voittoihin tottunut mies, ei kuitenkaan pelkää mahdollista tappiota.

– Olen onnellinen ja kiitollinen, että olen saanut olla osa tätä. Tämä on ollut sairaan siisti ja opettavainen matka. Olen tutustunut upeisiin ihmisiin. Kävi finaalissa, miten kävi, niin olen todella tyytyväinen tähän matkaan.

"Haluan olla maailman paras"

Vuonna 1992 Tatli saapui vanhempiensa ja sisarustensa kanssa Kosovosta Suomeen maan vaikeiden olosuhteiden takia. Tuolloin 4-vuotias Edis aloitti päiväkodissa.

Kosovo on edelleen tärkeä paikka, jossa Tatli perheineen viettää paljon aikaa. Kosovolaiset juuret ja kasvatustapa on jäänyt vahvasti miehen elämään.

– Meidät on opetettu olemaan rehellisiä ja hyviä ihmisiä toisiaan kohtaan. Kunnioittamaan vanhempia ja olemaan herrasmies kaikkia kohtaan. Jos on hyvä ja reilu ihminen, niin ei tule mitään ongelmia.

Nyrkkeilyn Tatli löysi ollessaan 14-vuotias. Nuorukainen näki tuolloin telkkarista nyrkkeilytähti Naseem Hamed eli Prince Naseemin tavan otella, mikä vetosi Edikseen voimakkaasti.

Aikaisemmin jalkapalloa ja karatea harrastanut mies vaihtoi lajia saman tien ja muutamaa viikkoa myöhemmin hän oli jo kehässä kilpailemassa.

Nyt vuosia myöhemmin mies tähtää maailmanmestariksi.

– Haluan olla maailman paras. Haluan voittaa maailmanmestaruuden. Se on minun unelma ja tavoite.

"Haluan ison perheen"

Tatli pääsi toteuttamaan yhden unelmistaan 10 kuukautta sitten, kun miehen esikoispoika Osman syntyi.

Avovaimonsa Ashanten kanssa neljä vuotta yhdessä ollut mies toivoo suurperhettä.

– On ihanaa olla isä. Isyys on ollut ihan pienestä pojasta asti unelma. Haluan ison perheen. Vähintään kolme jos Luoja suo. Sellaiset neljä tai viisikään lasta ei olisi paha.

Edis nauttii yhteisestä ajastaan poikansa kanssa.

– Yritän leikkiä ja tehdä kaikkia pieniä temppuja, että saan hänet nauramaan. Hän on Iloinen ja tosi villi. Ei pysy paikoillaan.

Läheinen suhde pikkuveljeen

Perhe ja ihmissuhteet ovat tärkeitä Edikselle. Miehen matkassa kulkee lähes aina 2,5 vuotta nuorempi veli Suke.

Veljekset ovat todella läheisiä eikä Edis tiedä kaveripiiristään vastaava suhdetta.

– Aina kun se ei ole paikalla, tuntuu, että jotain puuttuu. Hän lähti viikoksi Kosovoon lomalle. Se viikko oli ihmeellinen, kun ei ollut paikalla. Oli outo olo ja tuntui, että jotain puuttuu.

Tanssii Tähtien Kanssa -finaali sunnuntaina kello 19:20

Lue myös:

    Uusimmat