Katso video lumoavista taideteoksista: Suomalaisessa päiväkodissa piirretään paperin sijaan lumeen ja jäähän – "Sää on pukeutumiskysymys"

1:53
Video: Päiväkoti Peiponpesässä lumimaalaus on hitti.

Päiväkoti Peiponpesässä luonto on lasten oppimisympäristö, jossa maalataan puunpaloja, lehtiä ja talvella tietysti lunta - mitäpä muutakaan. Metsässä liikkuvien lasten mielestä paperi on tylsä juttu.

Metsänuppuset, mörrit ja vaeltajat lähtevät maalaamaan myrkyttömillä kasviväreillä lumeen sateesta huolimatta.

Päiväkodissa ei tunneta huonoja säitä vaan aina on hyvä ulkoilusää, koska luonto on lasten toinen koti. 

– Sää on pukeutumiskysymys. Mielikuvitusta pitää olla. Talvella kun ollaan ulkona voi maalata lumeen, voi maalata jäätä, kertoo johtaja Paula Tiirakari, joka on yli kymmenen vuotta vetänyt Norlandian Luonnossa kotonaan päiväkoti Peiponpesää Helsingissä.


Fannyn ja Lumin mielestä paperi on tylsä juttu ja he kertovat tekevänsä lumeen taideteosta.

Tiirakari kertoo, että heillä on mukanaan kuumaa vettä termospullossa sitä varten, että kun vesivärit jäätyvät, niin kuuma vesi sulattaa värin ja sillä voi taas paremmin maalata.

– Tänään on tällainen päivä, että sataa niin paljon lunta, että se väri peittyy. Kirkaana päivänä syntyy jääpinta, mikä on tosi sileä ja kaunis. Auringonpaiste lämmittää jään, joten värit sekoittuvat ja muuttuvat, kuvailee Tiirakari sään vaikutusta.

Nelson kertoo maalaavansa hevosta ja Mysi koiraa ja oravaa. Eetu sanoo tekevänsä lumeen keltaisesta, punaisesta ja oranssista lumirosvoa, joka ei ole ollenkaan pelottava. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja