Katso tämä vinkki viime hetken joululahjaksi!

Näin aatonaattona saattaa vielä olla lahja, jos toinenkin hankkimatta. Kuinka antaa ystävälle lahjaksi keksejä ilman, että niitä tarvitsee itse paistaa?

Mitä antaa lahjaksi, jos saajalla on jo kaikkea tai jos on unohtanut yhden lahjan? Tarvitset siis vain kivan lasipurkin, reseptin kekseille ja ainekset. Lado ainekset kerroksiksi purkkiin ilman nestettä, ne lahjansaaja joutuu itse lisäämään. Purkin kylkeen vielä resepti kauniisti kirjoitettuna ja voilá, valmista tuli!

Keksipurkki

1 litran tyhjä kannellinen lasipurkki
2,5dl jauhoa
1tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
1tl soodaa
1/2tl suolaa
2dl taateleita
2,5dl kaurahiutaleita
2dl fariinisokeria
1dl valkoista sokeria
2rkl kaakota
pecanpähkinöitä
150g voita sulatettuna
1 muna

Leivo pieniksi palloiksi n.3 cm läpimitaltaan. Laita uuninpellille 5cm välein. Paista 13 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Etiketti ja ohjelappunen

Pahvilappu
Skräppäyspaperia
Käsintehtyä paperia
Harkkosakset
Kehysleima

Sekoita jauho, sooda, suola, muskotti ja kaneli. Kaurahiutaleet ja kaakaojauhe. Lado purkkiin järjestyksessä osa jauhoseoksesta, fariinisokeri, valkoinen sokeri, osa kaurahiutaleet, loput jauhot, kaurahiutaleet, taatelit ja lopuksi pähkinät. Ne tulevat koristeeksi.

Kirjoita ohjeet pahvilappuselle. Tee etiketti. Leikkaa sopivan kokoinen suorakulmio käsintehdystä paperista. Leikkaa skräppäyspaperista harkkosaksilla toinen, hieman pienempi suorakulmio ja vielä yhdestä paperista hieman pienempi suorakulmio. Liimaa tai teippaa suorakolmiot päällekkäin etiketiksi. Leimaa etikettiin kehys ja kirjoita haluamasi teksti. Kiinnitä leivontaohjeet nauhalla purkin kaulaan.

Muista vielä tämä!

Jouluna ei pidä stressata vaan tärkeintä on se, että itsellä ja perheellä on hyvä olo. Jos sinne sohvan alle on jäänyt pölykoira, kyllä se pärjää siellä ihan hyvin juhlapyhienkin yli. Tai jos ei niitä joululaatikoita osaa, jaksa tai ehdi itse tehdä, voi olla itselleen armollinen ja ostaa ne valmiina kaupasta ja vaikka siirtää ne kivoihin astioihin.

Koto toivottaa ihanaa joulua ja hyvää onnea uudelle vuodelle!

Lisää hyviä lahjavinkkejä osoitteessa mtv3.fi/koto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja