Mainos

Suora lähetys Ressun lukion vaalipaneelista: Näin 2000-luvun nuoret haastavat 1900-luvulla syntyneet ehdokkaat – ydinvoimakysymys kuumensi heti tunteita

1:30:21

Tänä vuonna 2000-luvulla syntyneet pääsevät ensimmäisen kerran äänestämään eduskuntavaaleissa. Ressun lukiolaiset järjestävät illalla paneelitentin, jota voi seurata suorana MTV Uutisten verkkosivulta kello 18 alkaen.

Ressulaiset tenttasivat eduskuntapuolueiden ehdokkaita ensi alkuun siitä, millä keinoilla koulutukseen saataisiin lisättyä määrärahoja ja mihin niitä tulisi kohdentaa. Ehdokkailta tentattiin myös ydinvoimasta, joka tuntui heti herättävän kiivasta keskustelua.

– Jos me oltaisiin tehty toisenlaisia päätöksiä energiapolitiikassa, panostettu uusiutuvaan, oltaisiin aivan maailman edelläkävijöitä. Me olemme päättäneet pistää rahamme kiinni näihin pariin pönttöön, jotka eivät tule ikinä valmistumaan todennäköisesti, eikä niistä tule energiaa ulos, täräytti vihreiden Emma Kari.

– Se, että Olkiluoto ei ole valmistunut ei todista, ettei ydinvoima toimisi. Se todistaa, että vihreät puolueena on harannut joka ikisessä Olkiluodon vaiheessa. Poliitikkojen vastaan haraaminen ei kerro, etteikö se fysikaalinen energiantuotantomenetelmä olisi ihan helkkarin tehokas, vastasi sinisten Tiina Ahva.

Ressun lukiossa opiskelijoiden ideoimia ja toteuttamia vaalipaneeleja on järjestetty jo 90-luvulta lähtien.

Tämän kertaisen tentin juontaja Emilia Uljas kertoo, että erityisesti opiskelijoita kiinnostavat koulutus- ja tasa-arvokysymykset.

Ehdokkailta tivataan muun muassa kantaa maksuttomaan toiseen asteeseen.

Panelisteina ovat kaikkien eduskuntapuolueiden ehdokkaat.

Keskustelemassa ovat Kimmo Tiilikainen (kesk.),Wille Rydman (kok.), Maria Gutzenina (sdp), Emma Kari (vihr.), Laura Huhtasaari (PS), Tiina Ahva (sin.), Paavo Arhinmäki (vas.), Eva Biaudet (r.) ja Antero Laukkanen (kd).

Tilaisuus päättyy klo 19.30.

 Jutun kieliasua korjattu 24.1. kello 12.36.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja