Hallitus kertoi koronapäätöksistään: Rajaliikenteen valvonta muuttuu jälleen, Skopjen lentoja ei keskeytetä vielä

Näihin kaikkiin maihin matkustusrajoitukset palautuvat 1:49
Näin ministeri Ohisalo kertoi rajoitusten palauttamisesta. Voit katsoa tilaisuuden kokonaisuudessaan osoitteesta https://www.mtv.fi/uutiset

Hallitus piti tänä aamuna tiedotustilaisuuden uusista rajoituksista matkustajaliikenteessä. MTV Uutiset seurasi tilaisuutta suorana. 

Tilaisuudessa olivat paikalla sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Kysymysten keskiössä ovat olleet niin sanotut "Skopjen lennot", joiden mahdollisesta lopettamisesta on käyty keskustelua.

8.29 Tilaisuus päättyy.

8.28 – Viron osalta ei tuoda sisärajatarkastuksia, sanoo Ohisalo.

8.25 – Turvallisinta on tällä hetkellä olla Suomessa, toteaa Ohisalo.

8.22 – Skopjen lentojen matkustajia valvotaan tiukasti ja heidät asetetaan karanteeniin, sanoo Harakka.

8.15 Nykyinen lainsäädäntö ei mahdollista hallituksen tekevän yksinään päätöstä Skopjen lentojen katkaisua. Tavoite on, että 29.8. alkaen Skopjen lennot lakkautettaisiin toistaiseksi. Lakkauttaminen tapahtuisi Traficomin ja Sisäministeriön sekä THL:n yhteistyöllä.

8.13 Skopjen lento on tuonut Suomeen poikkeuksellisen paljon tartuntoja, sanoo Harakka.

8.08 Liikennettä rajoitetaan muun muassa Norjasta, Tanskasta, Islannista, Saksasta ja Kreikasta. MTV Uutiset kertoo tästä myöhemmin tarkemmin.

8.07 – Olemme joutuneet todistamaan tilanteen kehittymistä heikompaan suuntaan ja hallitus on tehnyt uusia linjauksia rajaliikenteen suhteen, sanoo Ohisalo.

8.06 Tilaisuus alkaa.

Ennakkoon odotettiin, että tuoreista rajapäätöksistä olisi kerrottu jo eilen.

Hallitus aloitti asiaa koskevat neuvottelut Helsingin Säätytalolla viiden aikaan tiistaina, ja kokous venyi pitkälle iltaan.


Lue myös:

    Uusimmat