Ohisalo Ylellä: Hallituksessa on keskusteltu Skopjen lentoliikenneyhteyden keskeyttämisestä

Skopjesta Turkuun saapuneet 115 matkustajaa kahden viikon karanteeniin – MTV kysyy, miten se toteutetaan 7:10
Lauantaina Skopjesta Turkuun saapuneet 115 matkustajaa kahden viikon karanteeniin – MTV kysyi, miten se toteutetaan

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan hallituksessa on keskusteltu Skopjen lentoliikenneyhteyden mahdollisesta keskeyttämisestä, kertoo Yle.

Ministeri Maria Ohisalon esikunnasta kerrotaan STT:lle, että Ohisalo pitää lentoliikenteen keskeyttämistä mahdollisena toimenpiteenä täydentämään rajaliikenteen rajoituksia.

– THL:n mukaan tartunnat ovat tulleet ihmisiltä, joilla on henkilötunnus Suomessa, ja siihen eivät rajarajoitukset ole toimivin keino, hän sanoo Ylelle.

Asian selvitys kuuluu Ohisalon mukaan liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) vastuualueelle, ja hallitus tekee päätökset selvitysten perusteella. Harakan esikunnasta kerrottiin STT:lle, että asiasta on luvassa lisätietoa tämän päivän aikana.

Ohisalon mielestä paras keino olisi terveysturvallisuuden kannalta, että rajapisteillä on terveydenhuollon viranomaisia paikalla ja testaus toimii.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) esitteli viime viikolla yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa muualta Suomeen palaaville matkustajille tarkoitettua liikennevalomallia. Sen mukaan punaisista maista saapuvat todennäköisesti testataan laajasti ja määrätään viranomaispäätöksellä karanteeniin, keltaisista saapuville karanteeni on omaehtoinen, kun taas vihreästä maasta saapuville ei omaehtoiselle karanteenille ole tarvetta.

THL valmistelee liikennevalomallia parhaillaan.

Juttua on korjattu 17.8 kello 14.28. Jutusta sai aiemmin käsityksen, että lentoliikenteen rajoitukset olisivat ministerin mukaan rinnasteisia rajaliikenteen rajoituksiin.

Lue myös:

    Uusimmat