Katso, miten maailman johtajat onnittelivat murskavoiton saavuttanutta Boris Johnsonia – myös Brexitiä harmiteltiin: "Sääli koko Euroopalle"

5:13
Video: Huomenta Lontoo, puhelinhaastattelussa MTV:n toimittaja Janne Hopsu, Britannia

Iso-Britanniassa äänestettiin eilen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. Varhain tänä aamuna Suomen aikaa konservatiivit olivat varmistaneet enemmistön parlamenttiin.

Maailman johtajat intoutuivat onnittelemaan pääministeri Boris Johnsonia

– Onnittelut Boris Johnsonille hänen hienosta voitostaan! Britannialla ja Yhdysvalloilla on nyt mahdollisuus tehdä mittava uusi kauppasopimus brexitin jälkeen. Tällä sopimuksella on potentiaalia olla paljon isompi ja tuottavampi kuin yksikään sopimus, jonka voisi tehdä EU:n kanssa. Juhlikaa Borisia! Sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

– Me olemme valmiita (kauppaneuvotteluihin). Me olemme päättäneet prioriteettimme. Toivon, että meillä on lojaalit, hyvät neuvottelut, sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel.

– Meidän täytyy nyt rakentaa uudelleen suhteemme Britanniaan, joka on tärkeä kumppani, totesi EU:n sisämarkkinakomissaari Thierry Breton.

– Onneksi olkoon, Boris Johnson, tästä selkeästä vaalivoitosta. Odotan innolla, että yhteistyömme maidemme välisen ystävyyden ja läheisen toveruuden eteen jatkuu, hehkutti Saksan liittokansleri Angela Merkel.

– En tiedä, missä määrin tällaiset odotukset (maiden välisten suhteiden paranemisesta) ovat soveliaita konservatiivien tapauksessa, sanoi Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov.

– Onneksi olkoon Boris Johnson upeasta voitosta ja paluusta Britannian pääministeriksi. Odotan innolla tämän tuomaa tasapainoa ja uutta kauppasopimusta Australian ja Britannian välille, sanoi Australian pääministeri Scott Morrison.

– Tämä ei ole vain poliittinen voitto, se on ensisijassa arvojen voitto. Kampanjan ympärillä leijui antisemitismin haamu, ja Britannian kansa äänesti sitä vastaan. Se toimii tärkeänä virstanpylväänä vihan vastaisessa taistelussa, totesi Israelin ulkoministeri Israel Katz.

– Tämä on murskavoitto karismaattiselle johtajalle. En tiedä, mitä herra (Jeremy) Corbyn pohtii, minun mielestäni hänen pitäisi siirtyä syrjään. Ja se on sääli koko Euroopalle, on selvää että Britannia lähtee. Kysymys kuuluu milloin, sillä siirtymäaikaa voidaan jatkaa, sanoi Tsekin pääministeri Andrej Babis.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja