Historiallinen avaruuslento peruttiin huonon sään vuoksi – Nasan ja SpaceX:n raketissa mukana miehistö liki 10 vuoden tauon jälkeen

1:44
SpaceX:n avaruuslento lykkääntyi sään takia.

Yhdysvaltain avaruushallintovirasto Nasan oli lähettää kaksi astronauttia kansainväliselle ISS-avaruusasemalle SpaceX-yhtiön raketilla myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Lento jouduttiin kuitenkin perumaan huonon sään vuoksi.

Huono sää esti lähtölaukaisun. Seuraava mahdollinen päivä laukaisulle on lauantai. MTV:n seuraa lähtölaukaisua suorassa lähetyksessä myös tuolloin.

Amerikkalaisia avaruuslentäjiä ei ole lähtenyt avaruuteen Yhdysvalloista vuoden 2011 jälkeen, jolloin avaruussukkulaohjelma päättyi.

Kaksi astronauttia, Bob Behnken ja Doug Hurley, aloittaa matkansa kohti Kansainvälistä avaruusasemaa SpaceX:n Crew Dragon nimisellä kapselilla, jonka laukaisee Falcon 9 -raketti. Behnken ja Hurley suorittavat Crew Dragonin päällikön tehtävää poikkeuksellisesti yhdessä. Molemmat ovat kokeneita astronautteja. 

Nasa ja SpaceX eivät ole julkaisseet tarkkaa kestoa Demo-2 -tehtävälle. Se kestää vähintään kuukauden ja enimmillään jopa neljä kuukautta. 

Päivitetty kello 23.50: Päivitetty tiedoilla laukaisun peruuntumisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja