Katri Kulmuni, miksi 50 000 euron viestintälaskunne on kuitannut valtio? Näin vastaa ministeri suorassa lähetyksessä: "Esiintyminen jännittää minua"

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni: Edessä on suuria sopeutustoimia –"Mitä enemmän teemme uudistuksia, sitä vähemmän on mentävä leikkausten ja näivettämisen tielle" 4:04
Katso video: Näin Katri Kulmuni vastasi uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran kysymyksiin suorassa lähetyksessä.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni vastasi Kymmenen uutisten lähetyksessä hurjien lisäbudjettiuutisten lisäksi tänään julki tulleeseen Suomen Kuvalehden uutiseen. Sen mukaan hän on käyttänyt kymmeniä tuhansia euroja viestintäkonsulttipalveluihin. 

Uutisen mukaan laskut on ohjattu hänen johtamiinsa ministeriöihin, eli viestintäapu on maksatettu veronmaksajien rahoilla.

Miksi laskut on kuitannut valtio eikä esimerkiksi Kulmunin puolue keskusta?

– Ministeri esiintyy työssään varsin paljon, on julkisuudessa varsin paljon, ja jokaisessa esiintymisessä pitää onnistua. Olen kysynyt ministeriöstä, että saanko apua viestintään ja esiintymiseen ja siihen kouluttautumiseen, ja siihen olen apua saanut, Kulmuni vastasi.

Ette näe minkäänlaista ongelmaa tässä?

– Esiintyminen jännittää minua. Minä olen julkisessa tehtävässä ja koitan sitä parhaani mukaan hoitaa. Mutta apua esiintymisvarmuuden koulimiseen olen tarvinnut, ja sitä olen saanut.

Lue myös:

    Uusimmat