Katja Ståhl hermostui: Miten passin saaminen voi olla näin vaikeaa?

Koti-osion bloggaaja Katja Stähl kirjoittaa blogissaan passinhakureissustaan ja ihmettelee, miten sen hankkiminen voi olla niin vaikeaa?

Katja Ståhl napauttaa blogissaan suomalaisen byrokratian kiemuroita ja poliisilaitosta. Hän kokee, että passin hakeminen on tehty mahdollisimman hankalaksi.

– Passia ei kannata hakea ollenkaan, jollei tiedä varmasti lähtevänsä johonkin puolen vuoden kuluttua ja ehtii hyvin hakea passin ennen sitä. Näin ollen pikalähdöt eivät tule kuuloonkaan, koska silloinkin on pitänyt ajatella passia jo etukäteen. Siis ennen sitä pikalähtöä, ja mielellään ainakin kuukautta ennen, että ehdit varata ajan passitoimistoosi.

Etenkin lapsen passin hankkiminen on Katjan mukaan työlästä.

– Jos haet passia lapsellesi, muista että a) lapsi pitää olla mukana roikkumassa koko matkan ja b) molempien vanhempien pitää todistaa, että lapselle saa tehdä passin. Jos toisen vanhemman suostumus puuttuu, sen voi lähettää nykyaikaisesti faxilla. Äkkiäkös sitä käy kierrätyskeskuksesta hankkimassa faxin, jotta asiakirja saadaan alueelle. Toinen, äärimmäisen rikollinen vaihtoehto on sanoa virkailijalle “hetki, käyn vain hakemassa isän/äidin suostumuksen, hän on tuolla kahvilassa” ja kirjoitat suostumuksen itse vessassa, Katja kirjoittaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja