Katariina Souri Meidän tarina -kuvauksista: "Yksi rankimmista työpäivistä, mitä minulla on koskaan ollut"

Katariina Sourille Meidän tarina -ohjelman kuvauspäivä oli yksi hänen työhistoriansa rankimmista päivistä.

Meidän tarina -ohjelmassa kymmeniä vuosia vanhemmaksi maskeeratut Katariina Souri, 48, ja hänen aviopuolisonsa Eliya Zweygberg, 30, muistelivat kuvauspäiväänsä MTV:lle. Jenni Pääskysaaren vetämässä ohjelmassa aviopari maskeerattiin kymmeniä vuosia vanhemmiksi. 

– Se oli yksi rankimmista työpäivistä, mitä minulla on koskaan ollut, Souri kuvailee.

Erityisesti pitkässä kuvauspäivässä taiteilijaa haastoivat maskien tekeminen kerta toisensa jälkeen. Ensin kaunotar maskeerattiin 70-vuotiaaksi. Myöhemmiin naisen ulkonäköön lisättiin vielä 20 vuotta lisää.

– Se oli rankka päivä, kun oli maskit ja kaikkea. Minulle jouduttiin vielä korjaamaan yksi maski kokonaan, eli tehtiin yhteensä kolme maskia päivän aikana, Souri muistelee.

– Ja sitten niiden putsaaminen. Iho oli todella kovalla koetuksella. Se oli oikeasti henkisesti kovaa hommaa, kun istut koko ajan tuolilla ja naamaasi sörkitään, taitelija jatkaa.

Maskeerausten lisäksi parivaljakkoa jännitti Zweygbergin henkinen jaksaminen. Ohjelmaan mukaan lähteminen ei ollut itsentäänselvyys, sillä Sourin rakas ei pidä kameran edessä esiintymisestä. 

– Minulla on paniikkihäiriö. Sen takia oli suuri kynnys lähteä mukaan, kun tiesin, että minun pitää olla paikallaan, Zweygberg kertoo.

Paniikkihäiriöstä avoimesti puhuva Zweygberg kertoo saaneensa kohtauksen tasan kerran kuvauspäivän aikana. Hän oli kertonut sairaudestaan aikaisemmin kuvausryhmälle, joten tilanne meni ohi nopeasti.

Kuvauspäivän jälkeen rakastavaiset ovat puineet sitä, minkälainen kokemus kameroiden edessä istuminen oli Zweygbergille.

– Sen kynnyksen ylittäminen oli Eliyalle henkilökohtainen voitto, Souri hehkuu.

Ohjelman ansiosta Souri tietää myös, minkälainen vanhus hän haluaa olla. 

– En halua muuttaa ulkonäköäni toisenlaiseksi niin, että en olisi tunnistettavissa. Haluan korjata sellaiset piirteet, jotka tekevät ihmisen todella väsyneen tai vihaisen näköiseksi, Souri päättää.

Miltä pariskunta näyttää vanhennettuna? Se nähdään maanantaina 4. syyskuuta 2017 klo 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat