Mainos

Katalonialaisjohtajille kovat tuomiot – aluehallinnon ex-varapresidentille jopa 13 vuotta vankeutta

Espanjan korkein oikeus on tuominnut Katalonian aluehallinnon entisin varapresidentin Oriol Junquerasin 13 vuodeksi vankeuteen, kertoo uutistoimisto Reuters. Hänet tuomittiin kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä.

Pisimmän tuomion saaneen Junquerasin lisäksi tuomittiin kahdeksan muuta katalonialaisjohtajaa, jotka organisoivat vuoden 2017 kansanäänestyksen itsenäisyydestä. He saivat 9–13 vuoden vankeustuomiot.

Kolmen kahdestatoista syytetystä katsottiin olevan syyllisiä vain kansalaistottelemattomuuteen ja heidät vapautettiin. Kukaan syytetyistä ei saanut tuomiota vakavimmasta syytteestä eli kapinasta. Siitä olisi voinut seurata enimmillään 25 vuoden tuomio.

Katalonian separatistit ovat kutsuneet oikeudenkäyntiä poliittisena, kun Espanjan hallitus taas on puolustanut maan demokraattista järjestelmää.

– Ainoa tuomio, jonka voimme hyväksyä, on vapautus, aluehallinnon ex-johtaja Carles Puigemont kommentoi ennen oikeuden päätöksen julistamista.

Vuonna 2017 pidetyn kansanäänestyksen jälkeen Katalonia julistautui itsenäiseksi, mutta Espanja katsoi äänestyksen laittomaksi ja otti alueen suoraan hallintaansa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja