Mainos

Katainen: USA:n terästulleille ei ole mitään järkevää syytä 

1:58

Yhdysvaltojen Eurooppaan kohdistamille teräksen ja alumiinin suojatulleille ei ole mitään järkevää syytä, sanoo EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kataisen mukaan eurooppalaiset teräksenvalmistajat eivät ole myyneet terästä Yhdysvaltoihin epärehellisillä hinnoilla, mikä voisi olla yksi peruste tuontitullien asettamiselle.

– Eurooppalaiset teräksenvalmistajat eivät ole dumpanneet epäasiallisilla, epärehellisillä tavoilla terästä Yhdysvaltain markkinoille. Tämän on todennut myös Yhdysvaltain hallitus, hän sanoo.

EU-komissio on etsinyt viikonlopun aikana vastauksia tuontitulleihin liittyviin kysymyksiin, mutta vielä niitä ei ole löytynyt.

– Tilanne on vielä hyvin auki. Näyttää siltä, että Yhdysvaltain hallinto ei itsekään tiedä, mitä se haluaa. Me yritämme välttää kauppasodan, koston kierteen, ja yritämme saada hyvän neuvotteluyhteyden sekä EU:n kokonaisuudessaan pois korotettujen tullien piiristä, Katainen sanoo.

EU on valmistautunut terästullien voimaantuloon suunnittelemalla vastatoimia. Jos tuontitullit toteutuvat, EU voi korottaa Yhdysvaltain maatalous-, teollisuus-, teräs- ja alumiinituotteiden tulleja.

Suojatullit tulevat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.