Mainos

Kasvot kertovat terveytesi

Vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen kuuluu uskomus, että iho muodostaa ulkoisen näkymän kehon sisäiseen terveyteen. Sen mukaan ihmisen terveys on kirjoitettu hänen kasvoihinsa. Dermalogica Face Mapping on nykyaikainen menetelmä, jossa tämä uskomus on otettu käyttöön ihonhoito-ohjelmaa suunniteltaessa.

Mira kävi kokeilemassa Face Mapping-menetelmää. Dermalogica Face Mapping jakaa kasvojen alueen 14 eri vyöhykkeeseen, joiden perusteella päätellään elimistön hyvinvointi ja määritellään ne syyt, jotka voivat olla aiheuttamassa ihon ongelmia.

Otsa: Vyöhyke 1 ja 3

Otsan uskotaan kertovan virtsarakon ja ruoansulatuselimistön tilanteesta. Ihon epäpuhtaudet otsan alueella saattavat olla kehon viesti siitä, että sinun pitäisi juoda enemmän vettä ja syödä kuitupitoisempaa ruokaa.

Kulmien väli: Vyöhyke 2

Otsan keskiosa kulmakarvojen välissä yhdistetään maksaan. Tukkeutumat tällä alueella voivat johtua alkoholin tai rasvaisen ruoan runsaasta käytöstä, tai mahdollisesta ruoka-aineallergiasta (kuten laktoosi-intoleranssi).

Korvat: Vyöhyke 4

Korvat yhdistetään munuaisiin. Jos huomaat, että korvasi kuumottavat, saatat rasittaa munuaisiasi liikaa. Juo runsaasti puhdasta vettä ja vähennä alkoholia.

Posket: Vyöhyke 5 ja 9

Poset kertovat hengityselinten ja keuhkojen tilasta. Tupakoijilla ja allergiasta kärsivillä ihmisillä on yleisesti laajentuneita hiusverisuonia tai tukkeumia poskien alueella.

Silmänympärys: Vyöhyke 6 ja 8

Silmät eivät ole pelkästään sielun peili, vaan myös ikkuna kehon terveyteen. Silmät liitetään munuaisten toimintaan. Tummia silmänalusia aiheuttaa perintötekijöiden ohella kehon nestehukka ja heikko kuona-aineiden poisto.

Nenä: Vyöhyke 7

Punakka nenä voi kertoa kohonneesta verenpaineesta tai ihon punoitusta aiheuttavasta rosacea-ihosairaudesta. Ylähuulien ympärille voi tulla tukkeumia myös huokosia tukkivan huulipunan tai rajauskynän käytöstä.

Posken ja leuan alaosa: Vyöhyke 11 ja 13

Jos sinulle on tehty laajamittaista hammaskirurgiaa, saatat huomata epäpuhtauksia leukaluun alueella, lähellä korvia.

Leuka: Vyöhyke 12

Epäpuhtaudet tai karvankasvu leuan alueella voi johtua hormoniepätasapainosta tai voimakkaasta stressistä. Leuka yhdistetään myös seksuaaliseen terveyteen. Premenstruaaliset epäpuhtaudet tulevatkin usein juuri leuan alueelle.

Kaula ja rintakehä: Vyöhyke 14

Kaulan ja rintakehän alue kertoo ensimmäisenä ikääntymisen merkit. Älä siis unohda levittää aurinkosuojavoidetta kaulaan ja rintaan!

Lähde: Dermalogica

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.