Uuden vuoden alkajaisiksi EU-puheenjohtajuuden haltuunsa ottava Kreikka tunnetaan hyvästä ja terveellisestä ruuastaan. Kreikkalaisen ruokavalion peruspilareita ovat oliiviöljy, kokojyväviljatuotteet, vihannekset, palkokasvit, hedelmät ja yrttimausteet. Ruokavaliota täydennetään lihalla ja kalalla. Maidon, maitotuotteiden ja alkoholin käyttö on kohtuullista. Runsas kasvikunnan tuotteiden ja oliiviöljyn käyttö tekee kreikkalaisesta ruokavaliosta terveellisen, sillä se sisältää paljon pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa ja suojaravintoaineita.
Aamu alkaa niukasti, illallisella nautiskellaan
Kreikkalaisen päivä käynnistyy niukalla aamiaisella, joka voi olla esimerkiksi kahvia, leipää ja juustoa. Lounas on yleensä yksinkertaisempi kuin päivällinen. Tavallisia lounasruokia ovat muun muassa moussaka (munakoisovuoka), suvláki (lihavarras), keftédes (lihapullat) sekä täytetyt vihannekset, joiden lisänä tarjotaan salaattia. Liharuuat sisältävät usein lammasta.


