Käsittämättömät yksityiskohdat julki: Tällainen on jättisopimus, joka teki Kylian Mbappésta historian kovapalkkaisimman urheilijan

Ranskalaislehti Le Parisien on paljastanut yksityiskohtaista tietoa supertähti Kylian Mbappén sopimuksesta seuransa Paris Saint-Germainin kanssa. Hyökkääjä on saamassa kolmevuotisen sopimuksensa loppuun mennessä yhteensä 630 miljoonaa euroa.

Le Parisien on saanut yksityiskohtaista tietoa Kylian Mbappén PSG-sopimuksesta, joka on ei vain jalkapallon historian, vaan myös joukkueurheilun historian rahakkain. 23-vuotias ranskalaishyökkääjä ansaitsee lehden mukaan yhteensä 630 miljoonaa euroa, jos hän vain pysyy 2+1-vuotisen sopimuksensa loppuun asti Pariisissa.

Kesään 2025 ulottuva sopimus sisältää kolmessa erässä maksettavan 180 miljoonan euron allekirjoituspalkkion, 72 miljoonan euron vuotuisen peruspalkan ja näiden päälle lyötävät vuosittaiset 70 miljoonan, 80 miljoonan ja 90 miljoonan suuruiset "uskollisuusbonukset".

Mbappén tähtitieteellinen palkkataso ylittää jopa Lionel Messin hulluimpien Barcelona-aikojen pilviä hiponeen ansiotason. Argentiinalaistähden sopimus vuosina 2017–2021 oli yhteensä 555 miljoonan euron arvoinen ja sitä pidetään yhtenä merkittävänä syynä katalonialaisseuran nykyisille talousvaikeuksille.

Suuri kysymys kuuluukin, miten PSG:llä voi olla varaa Mbappén megalomaaniseen pelaajasopimukseen nykyisten talouden reilun pelin sääntöjen puitteissa? Espanjan La Liga kritisoi Mbappén sopimusta jo tuoreeltaan viime kesänä.

Lähteekö silti pois seurasta?

Käsittämättömästä palkastaan huolimatta Mbappé ei ole julkisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan tyytyväinen tilanteeseensa PSG:ssä.

Ranskalaistoimittaja Julien Laurensin mukaan Mbappé ei pidä päävalmentaja Christophe Gaultierin suosimasta pelitavasta, jossa hyökkääjä pelaa "yksinäisenä" kärkenä, vaan haluaisi pelata hyökkäyksen oikealla laidalla.

Suurta vaikutusvaltaa PSG:ssä nauttiva Mbappé on Laurensin mukaan lisäksi tyytymätön siihen, että seura ei hankkinut uutta keskuspuolustajaa viime kesän siirtoikkunassa, eikä myynyt myöskään toista tähtihyökkääjää Neymaria, jonka kanssa Mbappélla on kitkainen suhde niin kentällä kuin pukukopissa.

Mbappé oli jo kesällä lähellä sopimusta Real Madridin kanssa, mutta päätyi jäämään Pariisiin.

PSG:n kausi jatkuu tiistaina Mestarien liigassa, kun se kohtaa kotonaan Maccabi Haifan. Ottelu näkyy suorana C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat