Käsittämätön hyökkäys skeittipuistossa Helsingissä: Aikuinen mies hakkasi teinipojan teleskooppipampulla ja takoi päätä kiveen

Nelikymppinen mies pahoinpiteli teinipojan rajusti helsinkiläisen skeittipuiston alueella. Mies tuomittiin käräjillä ehdolliseen vankeuteen.

Tapahtumat saivat alkunsa eräänä heinäkuisen päivänä vuoden 2021 kesällä.

Mies ilmestyi skeittipuiston alueelle huudellen ja löi 15-vuotiasta poikaa yllättäen teleskooppipampulla kylkeen. Poika kaatui tilanteessa maahan.

Hetken kuluttua mies jatkoi hyökkäystään ja riepotteli poikaa hiuksista kiinni pitäen, löi useampaan kertaan nyrkillä kasvoihin, hakkasi päätä kiveen sekä kuristi poikaa kaulasta. 

15-vuotias yritti soittaa tilanteen aikana apua, mutta mies heitti pojan puhelimen maahan niin, että se hajosi. 

Myönsi olleensa paikalla

Käräjillä mies myönsi olleensa skeittipuistossa tapahtumien aikaan, mutta kiisti tehneensä rajua väkivaltaa. Mies myönsi lyöneensä poikaa, mutta vain kerran avokämmenellä.

Mies väitti, että oli alun perin mennyt skeittipuistoon selvittelemään tilannetta, jossa hänen oma poikansa oli ryöstetty.

Käräjäoikeuden tuomiosta ei selviä, oliko näin todella tapahtunut. 

Sen sijaan tuomiosta käy ilmi, ettei käräjäoikeus ei pitänyt miehen versiota skeittipuiston tapahtumista todenmukaisena. 

Asiaan vaikutti muun muassa se, että miehen kertomus oli muuttunut siitä, mitä hän oli aiemmin poliisikuulusteluissa kertonut.

Mies myös esimerkiksi väitti, että tapahtumien tiimellyksessä hänen kimppuunsa olisi hyökännyt naamioitunut veitsimies. Tästä ei ollut mitään näyttöä. 

Uhkasi tappaa

Sen sijaan paikalla olleet sivulliset todistajat kertoivat miehen väkivaltaisesta käytöksestä. Erään todistajan mukaan mies jopa uhkaili skeittipuistossa olleita nuoria henkirikoksella. 

Väkivallan uhriksi joutunut 15-vuotias puolestaan kertoi miehen uhkailleen kuuluvansa mafiaan. 

Käräjäoikeus uskoi väkivallasta kertonutta teinipoikaa sekä todistajia, ja piti 15-vuotiaaseen kohdistettua väkivaltaa raakana ja julmana. 

Se katsoi, että mies oli aloittanut monimuotoisen väkivallan yllättäen ja täysin ilman provosointia.

Vuonna 1977 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja vahingonteosta 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies määrättiin suorittamaan uhrille vahingonkorvauksia noin 5000 euroa muun muassa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Käräjäoikeus ratkaisi asian aiemmin tässä kuussa. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.  

Lue myös:

    Uusimmat