Mainos

Kartta paljastaa: Näin laajalti on lunta Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on satanut paljon lunta lyhyessä ajassa ja lisää on tulossa. Lumitilannekartta näyttää tilanteen tältä päivältä – iso osa Yhdysvaltojen pinta-alasta on saanut valkoisen peitteen ainakin hetkeksi.

Kaikissa osavaltiossa on mitattu pakkasasteita, myös perinteisesti lämpimissä osavaltiossa. Eniten lunta on kertynyt New Yorkin osavaltion alueelle.

– Suuri osa Yhdysvalloista on saanut viime aikoina lumipeitteen, paksuimmat nietokset löytyvät vuoristoseuduilta sekä pohjoisista ja koillisista osavaltioista. Lumentulo jatkuu vielä Suurten järvien alueella paikoin perjantai-iltaan asti, MTV:n meteorologi Aleksi Jokela sanoo.

– Aikainen lumentulo johtuu poikkeavista yläilmakehän virtauksista, jotka ovat tuoneet Pohjoisesta arktisen kylmää ilmamassaa epätavallisen etelään asti. Suurten järvien rannoilla lumimäärää on voimistanut sulat järvet, jotka ovat luovuttaneet voimakkaan tuulen vuoksi runsaasti kosteutta, joka on tiivistynyt rannikolla erittäin sakeiksi lumipyryiksi, Jokela sanoo.

Esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa Buffalon kaupungissa sadat lumiaurat yrittävät siirtää kinoksia syrjään. Alueen lumitilanne on yksi Yhdysvaltain pahimmista. Ongelmana alkaa olla myös se, ettei lunta saada mahtumaan mihinkään.

Ainakin seitsemän on kuollut lumen aiheuttamissa turmissa ja useat ovat loukussa taloissaan. Viranomaiset työskentelevät kansalaisten auttamiseksi kellon ympäri.

Buffalon lentokenttä on yhä toiminnassa, mutta matkustajilla on suuria vaikeuksia päästä paikalle. Useat moottoritiet ovat tukossa lumen vuoksi.

Useimmat lentoyhtiöt ovatkin peruneet lentojaan.

– En muista enkä usko kenenkään muistavan, että näin paljon lunta olisi satanut näin lyhyessä ajassa, sanoo lentokentän johtaja CNN.lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.