MTV New Yorkissa huimien kinosten keskellä – asukkailla kiire kolata lumet talojen edestä: "Jos kompastun lumeen, siitä voisi tulla iso oikeusjuttu"

Voimakas talvimyrsky koettelee Yhdysvaltojen itärannikkoa – MTV:n kirjeenvaihtaja raportoi kinosten keskeltä 5:13
MTV Yhdysvalloissa: Näin newyorkilaiset ovat reagoineet lumimyräkkään – asukkailla kiire kolata lumet talojen edestä: ”Jos kompastun lumeen, siitä voisi tulla iso oikeusjuttu”

Voimakas lumimyräkkä riepottelee Yhdysvaltojen itärannikkoa. Newyorkilaiset ovat joutuneet kiireen vilkkaan lumitöihin, MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo kinosten keskeltä.

Manhattanin Central Parkissa on jo mitattu yli 15 senttimetrin lumipeite, ja joissain paikoin lunta on satanut yli puoli metriä. 

MTV:n Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Mari Karppisen mukaan suomalaisittain New Yorkissa puhutaan vielä miellyttävästä talvisäästä. 

– Se että tätä kutsutaan pahimmaksi lumimyrskyksi vuosiin, johtuu ihan siitä, ettei New Yorkin kaupungissa ole tullut oikeastaan lunta pariin vuoteen ja nyt yhdessä yössä tuli niiden vuosien (keski)määrä yhteensä, Karppinen kuvailee.

Tuuli kuitenkin on ollut kovaa, ja myräkkäkin on vielä kehittymässä voimakkaammaksi. Huonot ajo-olosuhteet ja ketjukolarit ovat vaatineet muutamia kuolonuhreja tähän mennessä. 

Ihan tyhjästä ei siis varoituksiakaan ole annettu, vaikka nyt tilanne on vielä suurimmaksi osin rauhallinen.

– Talvimyrskyvaroitus koskettaa yli kymmentä osavaltiota ja yli 60 miljoonaa ihmistä, eli aika monesta amerikkalaisesta on kyse.

Koululaiset närkästyivät

Lumimyräkät eivät ole täysin ennenkuulumattomia New Yorkista, joten jonkin verran valmisteluja on jo tehty. Moni liiketila kuitenkin ilmoitti laittavansa lapun luukulle myräkän ajaksi. 

Erityisen närkästyneitä ovat kuitenkin olleet koululaiset – mutta eivät suinkaan lumentulon vuoksi. 

Yleensä New Yorkissa koulut suljetaan ja oppilaille annetaan vapaapäivä tällaisessa lumitilanteessa, kuten monessa osavaltiossa on tapana. Tänä vuonna opetus on kuitenkin siirretty verkkoon koronan vuoksi, ja etäoppituntien on ilmoitettu jatkuvan normaalisti lumesta huolimatta. 

– Osa oppilaista on uhonnut, etteivät aio opiskella vaan menevät pulkkamäkeen. Mutta katsotaan, mitä vanhemmat tästä sanovat, Karppinen kuvailee.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten newyorkilaiset ovat reagoineet lumimyräkkään – asukkailla kiire kolata lumet talojen edestä: ”Jos kompastun lumeen, siitä voisi tulla iso oikeusjuttu”

Lue myös:

    Uusimmat