Kärsitkö stressistä ja univaikeuksista? Syyllinen voi yllättää!

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan melu aiheuttaa entistä enemmän ongelmia. Ympäristömelu aiheuttaa stressiä ja univaikeuksia, sekä korkeampaa riskiä sairastua verenpainetautiin ja sydänsairauksiin.

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen mukaan melu on yhä suurempi ongelma kaupungissa.

Häiritsevä ympäristömelu aiheuttaa stressiä ja siitä seuraavia terveyshaittoja. Kyselytutkimuksen mukaan tieliikenteen melu häiritsi helsinkiläisiä selvästi eniten, toiseksi eniten rakennustyömaiden ja naapureiden melu.

Melu voi aiheuttaa unihäiriöitä ja kasvattaa sydän- ja verisuonitautien riskiä. Lapsilla se aiheuttaa jopa kognitiivisia häiriöitä ja oppimisvaikeuksia, kun lukeminen ja muisti eivät toimi häiriöttä. Voimakkaalla ympäristömelulla on vaikutuksia myös mielenterveyteen.

Melu vie yöunet?

Melu vaikeuttaa nukahtamista, herättää kesken unen ja aiheuttaa unen laadun, jaksotuksen, syvyyden ja keston muutoksia. Lyhytaikaisen melualtistuksen seurauksena pulssi nopeutuu, ihon ja sisäelinten verisuonet supistuvat, verenpaine nousee ja stressihormonien pitoisuus veressä lisääntyy.

Helsingissä tarvitaan myös niin sanottuja hiljaisia alueita. Ympäristön akustista laatua voitaisiin lisäksi parantaa suunnittelemalla ja toteuttamalla uusia, kaupunkimaisia hiljaisia alueita. Meluesteitä tarvitaan torjumaan voimakasta melua väylien läheisyydessä, jos riittävää melusuojausta ei voida muuten saavuttaa. Esteiden toteuttaminen on ollut hidasta ja kaipaa sekä valtiolta että kaupungilta lisäpanostusta.

Häiritseekö asuinympäristösi melu? Jätä perustelusi äänestyksen jälkeen keltaisen huutomerkin luota löytyvän linkin kautta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja