Kärppien Oskar Osalalta todella yllättävä näkemys tehovireestään – ennustaa hurjaa temppua MM-kultamitalisteille

Kärppien hyökkääjä Oskar Osala nakutti keskiviikkoiltana neljä maalia KooKoon verkkoon, mutta löytää silti rutkasti parannettavaa pelaamisestaan. 

Osala, 31, teki KooKoota vastaan Kärppien ensimmäisen, kolmannen, neljännen sekä viidennen osuman. Osala oli osunut ennen KooKoo-ottelua maalitolppien väliin kuudesti. Nyt niitä on kasassa 10 kappaletta. 

Osalan mukaan neljän maalin ilta oli ensimmäinen hänen urallaan. Hattutempun hän oli omien sanojensa mukaan tehnyt viimeksi kevään 2017 pudotuspeleissä Metallurg Magnitogorskin riveissä.

– Oli kyllä erikoinen ilta. Kiekko tuli jatkuvasti minulle ja onnistuin sitten laittamaan ne sisään. Aika uskomaton ilta, Osala kertaa MTV Urheilulle.

Pelottava tilanne avauserässä

Osala oli monessa mukana KooKoota vastaan. Ottelun avauserässä hänen luistimensa osui KooKoo-maalivahdin Samu Perhosen kasvoihin.

Perhosen poskeen tuli haava, ja hän joutui jättämään ottelun kesken.

– En tuntenut sitä ollenkaan, näin sen tilanteen vasta jälkeenpäin videolta. En tiennyt, että olin osallisena mitenkään. Se oli tosi ikävä tapahtuma. Kukaan kiekkoilija ei varmasti toivo tuollaista kenellekään. Nuo ovat absurdeja juttuja. Kuulemma hän voi onneksi hyvin, Osala kertoo.

Osala siirtyi marraskuun alussa oululaisten riveihin. Osala piti jääkiekosta taukoa syyskaudella, ennen kuin siirto Kärppiin astui kuvaan.

KooKoo-ottelun perusteella Osala alkaa olla hyvässä kunnossa, mutta mitä hyökkääjä sanoo itse kunnostaan? 

– Fysiikka alkaa olla ihan ok. Vielä on aika paljon tekemistä tuon pelin kanssa. Tasaviisikoin olen aika hukassa vielä, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa paremmin ja paremmin, Osala miettii ja jatkaa:

– Tämä on aika erilaista peliä, mitä olen koskaan tottunut pelaamaan. En ole ikinä pelannut näin aktiivista kiekkoa. Vaatii totuttelua.

Osala on pelannut SM-liigassa edellisen kerran kaudella 2007-2008 Espoon Bluesin paidassa. Kymmenessä vuodessa sarja on ehtinyt muuttumaan.

– Vaikea sanoa, kun ei oikein muista. Luulisin, että kaikki joukkueet pelaavat aktiivisempaa ja aggressiivisempaa ja karvaavat hanakammin kuin ennen. Sitten nuorten pelaajien ja koko Suomi-kiekon kääntöpiste vuonna 2009 – se kyllä näkyy. Nuoret pelaajat ovat todella hyviä. Sarjan taso on yllättänyt positiviisesti, Osala pohtii.

MM-kultamitalisteille kehut

Kärppien huippulupaukset, Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari, voittivat viime viikolla alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Kaksikko on ollut myös Kärpissä tällä kaudella ratkaisurooleissa. Osalan mukaan molemmat pelaajat ovat loistavia jääkiekkoilijoita.

– Uskon, että molemmilla on ura edessä NHL:n kärkiketjuissa. Kunhan vain pysyvät terveinä.

Myös pukukopin puolella Heponiemi ja Kupari ovat hyviä tyyppejä.

– En olisi antaisi tuollaista lausuntoa, elleivät olisi loistavia tyyppejä. Jotta siellä (NHL:ssä) pärjää, sen se vaatii, Osala kehui.

Kärpät kohtaa tulevana perjantaina Sportin Vaasassa. Osala kohtaa ottelussa kasvattiseuransa.  

Lue myös:

    Uusimmat