Kärppien kapteeni selvitti ottelun keskeytyksen taustoja: "Sitä ei varmaan kukaan halua"

Tunnin odottelun jälkeen joukkueiden kapteenit kävivät testaamassa jäätä 2:04
Atte Ohtamaa ja Eemeli Suomi kävivät tarkistamassa jään kunnon.

Kärppien ja Ilveksen välinen kuudes SM-liigan puolivälieräottelu jäi maanantaina kesken Oulun jäähallin jään petettyä. Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa selvitti C Moren haastattelussa päätösprosessin kulkua.

Ottelu keskeytyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Aluksi jäätä korjailtiin ennenaikaisen erätauon aikana, sitten tauon mitaksi ilmoitettiin tunti. Loputa Ohtamaa ja Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi luistelivat tuomariston kanssa tarkastamaan jään kuntoa. Kunto todettiin huonoksi.

Voit katsoa pääkuvan videolta, miten Ohtamaa ja Suomi tarkastivat jään kuntoa korjaustoimien jälkeen.

– Lähtötilanne oli sen verran huono, että kyllä se huonolta näytti. Sitä saatiin aika hyvin paikattua, mutta kun aletaan menemään pelivauhteihin ja tulee kovempia käännöksi, ei tarvinnut montaa käännöstä ottaa, että lähti jo palanen irti, Ohtamaa kertasi.

– Ei missään nimessä ole pelikelpoinen. Sitten, kun pelitilanteesa huomaa, kun on joku on päällään seinässä, että ei tässä pystynytkään pelaamaan, sitä ei varmaan kukaan halua.

Alla olevalta videolta voit katsoa, miten jäätä yritettiin korjata kesken ottelun.

Oulun jäähallin jää petti avauserässä – Kärpät ja Ilves vetäytyivät etuajassa erätauolle 1:28

Ohtamaa myönsi, ettei jään kunnon arvioiminen ollut helppoa. Lopulta päätös oli kuitenkin selkeä. Ohtamaa ja Suomi olivat asiasta yksimielisiä.

– Kun peli on käynnissä, voidaan vääntää, mutta muuten täytyy pystyä katsomaan tuollaiset asiat huolella läpi yhdessä tuumin, Ohtamaa sanoi.

– Jos yksikin 40 jätkästä sanoisi, että ei pysty tuohon menemään ja turvallisin mielin pelaamaan, sillon ei voi pelata.

Kärpät johti ottelua keskeytyshetkellä 1–0. Ottelua jatketaan tiistaina kello 18.30. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona.

Voit katsoa Ohtamaan koko haastattelun alla olevalta videolta.

Kärppä-kapteeni Atte Ohtamaa selvitti Oulun jääfarssia:"Ilmeisesti huomenna jatketaan" 3:07

Lue myös:

    Uusimmat