Kärppien hyökkääjä siirtyy kiekkoliigaan, jossa nähtiin suomalainen sensaatiotemppu: "Tämä on loistava yhtälö"

Kärppien hyökkääjä Tino Metsävainio siirtyy loppukaudeksi lainalle monikansallisessa EBEL-liigassa pelaavaan unkarilaisjoukkue Fehérváriin.

23-vuotias Metsävainio on nakuttanut tällä kaudella SM-liigassa 20 ottelussa tehopisteet 2+2. Viime viikonloppuna Metsävainio pelasi Kokkolan Hermeksessä lainalla kaksi Mestis-ottelua, joissa hän tehoili pisteet 1+1.

Fehérvár on Metsävainiolle ensimmäinen seura Suomen ulkopuolella. Pudotuspelipaikasta kamppailevaa joukkuetta valmentaa oululaislähtöinen Antti Karhula, ja Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on tilanteesta iloissaan.

– Hienoa, että saamme tulevan kauden pelaajallemme mahdollisuuden pelata isoja minuutteja loppukauden ajan. Fehérvárissa on tuttu valmentaja ja joukkue pelaa tällä hetkellä tärkeitä pelejä. Tämä on loistava yhtälö kaikille osapuolille, Aho kommentoi Kärppien tiedotteessa.

Fehérvárissa suomalaisväriä edustavat myös SM-liigasta tutut puolustajat Harri Tikkanen ja Kalle Kaijomaa. Karhulan apurina valmennuksessa toimii vielä viime kaudella seurassa kiekkoillut Arttu Luttinen.

EBEL-liigan on aiemmin tehnyt suomalaisille tutuksi Kai Suikkanen. Kärpistä keväällä 2017 potkut saanut suomalaisluotsi valmensi Bolzanon sensaatiomaisesti sarjan mestaruuteen heti avauskaudellaan 2017–18. Kun Suikkanen aloitti tehtävässä, Bolzano oli vielä sarjan viimeisenä.

Lue myös:

    Uusimmat