Kärpät jätti ison kysymyksen ilmoille: missä on Lasse Kukkosen nimi? – ”Tietoisesti aikaa”

5:53
Videolla Tulosruudun tuoreimmat SM-liigapäivitykset.

SM-liigaseura Oulun Kärpät kertoi tiistaina kahdesta uudesta hankinnastaan. Kärppien 30 pelaajan sopimuslistalta puuttui kuitenkin yksi tuttu nimi: Lasse Kukkonen.

38-vuotiaan Kukkosen sopimus päättyi viime kauteen.

Missä mennään, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho?

– Lasselle on annettu tietoisesti aikaa päätöksen tekoon. Sitten kun hän on tehnyt päätöksensä, tulemme asian kanssa ulos, Aho sanoo MTV Urheilulle.

Kukkonen palasi maailmalta Kärppien riveihin kesällä 2013. Tämän jälkeen hän on kipparoinut Kärpät kolmesti Suomen mestariksi.

A-maajoukkueessa Kukkonen on päässyt juhlistamaan muun muassa maailmanmestaruutta (2011).

"Jäissä"

Tiistaina Kärpät tiedotti tehneensä sopimukset kanadalaisen Cody Kunykin ja Leijonista tutun Aleksi Mustosen kanssa. Kyseiset siirrot oli viety maaliin jo aiemmin.

Ahon mukaan Kärppien hankinnat ovat nyt ”täysin jäissä” koronaviruspandemian takia

– Tällä hetkellä kukaan ei voi ennustaa, että mitä pelaajamarkkinoilla tapahtuu tai että miten ne kehittyvät. Täytyy vain odottaa ja katsoa tilannetta myöhemmin uudelleen.

– Käytännössä kukaan ei tee sopimuksia tällä hetkellä. Ruotsissa ei tehdä ja mitä on kollegoilta kuullut, niin sama tilanne koskee myös Suomea. Agenttien lähettämät listat ovat täynnä vapaita pelaajia, Aho kertoo.

Alkaako SM-liiga normaalisti? Entä CHL?

Nykyisen poikkeustilan isoin epävarmuus kantautuu siitä, ettei kukaan tiedä, miten koronaviruspandemia kehittyy tulevien kuukausien aikana. Tämän takia esimerkiksi uuden SM-liigakauden yllä on paljon kysymysmerkkejä.

Alkaako kausi normaalisti syksyllä? Vai joudutaanko myös sitä siirtämään myöhemmälle?

– Epätietoisuus on kaikista pahinta. Nyt puhutaan siitä, miten CHL:n käy? Jatkuuko se? Jos ei, niin silloin koko harjoittelukauden peliohjelma menee totaalisesti uusiksi. Meilläkin on esimerkiksi neljä CHL-peliä ennen kuin liigakausi alkaa.

Jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n lohkoarvonta on tarkoitus järjestää 20.5. Ahon mukaan tuolloin saadaan ainakin jotain osviittaa siitä, että järjestetäänkö kyseinen turnaus tänä vuonna vaiko ei.

– Ainakaan vielä ei ole peruttu mitään, Aho sanoo tuoreimmasta tiedosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja