Mainos

Karpalokiisseli

  • 2 dl karpaloita
  • 4 dl vettä
  • n. 1 dl sokeria
  • 2,5 - 3 rkl perunajauhoja
  • n. 0,5 dl karpaloita

1. Surauta karpalot hienoksi soseeksi sauvasekoittimella tai vastaavalla.

2. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Maista makeus ja väkevyys lisää tarvittaessa jompaa kumpaa. Sekoita joukkoon myös perunajauhot.

3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon kokonaiset karpalot. Kaada laakean kulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa haaleana kevytranskankerma- tai jäätelönokareen kanssa. Voit valmistaa kiisselin myös sopivaan voimakkuuteen laimennetusta karpalomehusta.

- Toim. Kati Nappa

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.