Karpalokiisseli

  • 2 dl karpaloita
  • 4 dl vettä
  • n. 1 dl sokeria
  • 2,5 - 3 rkl perunajauhoja
  • n. 0,5 dl karpaloita

1. Surauta karpalot hienoksi soseeksi sauvasekoittimella tai vastaavalla.

2. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Maista makeus ja väkevyys lisää tarvittaessa jompaa kumpaa. Sekoita joukkoon myös perunajauhot.

3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon kokonaiset karpalot. Kaada laakean kulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa haaleana kevytranskankerma- tai jäätelönokareen kanssa. Voit valmistaa kiisselin myös sopivaan voimakkuuteen laimennetusta karpalomehusta.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja