Mainos

Karmeasta ajokelistä tulee aamuun mennessä vaarallinen – "Tätä päivää onnettomuusherkempi"

Jos ajokeli ja keli muutenkin oli tänään karmea Etelä- ja Länsi-Suomessa, huomisaamun tilanteeseen superlatiivit loppuvat kesken.

Lumisade jatkuu Suomen eteläosissa illalla, mutta aamuksi pakastuu ja poutaantuu. Yhdistettynä jo sataneeseen lumimäärään tämä on myrkkyä teillä liikkujille, niin autoilijoille, pyöräilijöille kuin kävelijöillekin.

– Huomisaamu on tätä päivää onnettomuusherkempi, kun illalla alkava pakkanen liukastaa tiet, kertoi MTV Uutisille Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

Liikenneviraston tiedotteen mukaan ajokeli on edelleen erittäin huono Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Kymenlaakson ja Uudenmaan maakunnissa sohjoisten ja lumisten teiden vuoksi.

Tuhti etelän lumipeite katoaa hetkessä

Heikkoja lumisateita saadaan etelärannikolla vielä aikaisin perjantaina. Tänään lunta on satanut melko tarkasti eilisten ennusteiden mukaisesti. Kun eilisiltana maa oli vielä musta, on nyt Espoon Nuuksiossa ja Seinäjoella 19 sentin lumipeite. Myös laajalti muualla Etelä- ja Länsi-Suomessa lunta on tullut yli 10 senttiä.

Poutaisesta lumipäivästä kannattaa ottaa kaikki irti eteläisessä Suomessa huomenna, sillä lauantain jälkeen lumi on muisto vain. Siitä pitävät huolet reippaat vesisateet, kertoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lumi pysyy paremmin maassa Suomen keski- ja pohjoisosissa, jossa lauantainkin sateet tulevat joko räntänä tai lumena. Sunnuntaina saadaan räntää myös Etelä-Suomessa.

Jokelan mukaan ensi viikon alussa sää kylmenee jälleen tuntuvasti. Pohjois-Suomessa voidaan päästä pariinkymmeneen pakkasasteeseen, ja maan eteläosissakin lämpömittari voi jäädä 10 pakkasasteeseen yöaikaan.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katso tästä seuraavan viiden päivän ennuste paikkakunnallasi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.