Mainos

Karmea turma sairaalassa: Intialaismies kuoli, kun magneettikuvauslaite imaisi hänet

Intialainen mies on kuollut magneettikuvauksia tekevän koneen turmassa sairaalassa Mumbaissa.

The Guardian-lehden mukaan 32-vuotias Rajesh Maru ei itse ollut sairaalassa hoidettavana, vaan tullut tapaamaan sinne sukulaistaan.

Miehen saapuessa sairaalahuoneeseen magneettikuvauskone oli voimaperäisesti vetänyt miehen puoleensa. Lehden mukaan onnettomuus tapahtui, sillä mies oli kantanut käsissään happisylinteriä.

Poliisien raporttien mukaan mies kuoli hengitettyään sylinteristä vuotanutta korkeapainekaasua.  Sylinteri puolestaan oli hajonnut, kun mies astui sairaalahuoneeseen ja voimakas magneettikenttä oli imaissut hänet päin laitetta.

Sairaalassa on aloitettu tarkempi kuolemansyyn selvittäminen. Tutkimusten mukaan nuorempi hoitaja oli pyytänyt Marua tuomaan happisylinterin hänelle sairaalahuoneeseen. Onnettomuus tapahtui välittömästi, kun Maru oli astunut huoneeseen. 

– Olemme pidättäneet lääkärin ja nuoremman hoitajan työtehtäviensä laiminlyönnistä, kertoo Mumbain poliisin edustaja Deepak Deoraj uutistoimisto AFP: lle.

MRI-laite on lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, joka tuottaa ympäristöönsä voimakkaan magneettikentän. Metallisia esineitä ei missään nimessä voi tuoda huoneeseen silloin kun kone on päällä. Kuvausta ei esimerkiksi voi tehdä potilaalle, jolla on sydämentahdistin tai defibrillaattori, koska tällaisten implanttien toiminta häiriintyy magneettikentän vaikutuksesta.

Artikkelia korjattu 31.1. kello 8.12.: Poistettu kohta, jossa magneettikuvauslaitteen kerrottiin jääneen päälle vahingossa. Magneettikuvauslaitteet ovat yleensä teknisistä syistä päällä kaiken aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.