Karmea lopputulos Leijonien haastajalle – tässä on MM-kisojen ensimmäinen puolivälieräpari

Saksa lyttäsi Tanskan ohuet saumat MM-puolivälieräpaikkaan voittamalla Ranskan 5–0. Leijonille panokseton lohkon päätösottelu on sitä nyt myös tanskalaisnipulle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Saksan oli napattava Ranskalta kaksi pistettä, jotta Tanskan saumat menisivät umpeen. Kun pisteitä tuli kolme, otti Saksa A-lohkon nelospaikan lopullisesti haltuunsa. 

Tanska voi täydellä pistepotilla nousta vain pisteen päähän Saksasta. Joukkue on tällä kertaa varmuudella A-lohkon vitonen.

Samalla varmistui, että Saksa haastaa puolivälierässä B-lohkon voittaneen Sveitsin. Muut puolivälieräparit ovat edelleen auki ennen klo 16.20 alkavia otteluita. 

Leijonien kolmospaikka varmistui jo aiemmin. Suomen puolivälierävastustaja on B-lohkon kakkonen, eli Kanada–Tshekki-ottelun voittaja. Tuo kakkospaikka ratkotaan jo ennen Suomi–Tanska-ottelun alkua.

Riian aamupäiväpelissä Slovakia kaatoi Norjan 4–1 ja sysäsi valtaisat paineet isäntämaan Latvian niskaan. Latvian on raavittava suursuosikki Sveitsiltä vähintään yksi piste illan kamppailussa, jotta joukkue nousisi B-lohkon neljänneksi ja viimeiselle puolivälieräpaikalle. 


Lue myös:

    Uusimmat