Mainos

Karkuteillä olleen Adele-papukaijan tarina päättyi onnellisesti

Oululainen Matti Jaara sai naapuriltaan huojentavan tiedon, jonka avulla kolme vuorokautta karkuteillä ollut Adele-papukaija saatiin houkuteltua takaisin isäntänsä luokse.

Naapuri oli soittanut jo aamulla, että lintu istuu hänen katollaan, mutta tuolloin Adele ei ollut vielä halukas yhteistyöhön.

– Kun saavuin uudelleen paikalle, Adele istui koivumetikön latvassa peltoalueella. Aloin itse syödä sen herkkuruokaa banaania, ja lintu kiinnostui. Lopulta Adele laskeutui muutaman metrin päähän ja sitten omalle kädelleni, Jaara kertoo.

Karkulainen oli huonossa kunnossa. Huolestunut isäntä pyysi etsintäoperaatiossa mukana olleita lähitienoon ihmisiä tuomaan eläimelle vettä, mikä järjestyikin tuota pikaa.

– Kotona annoin sille poikasajan energiapitoista ruokaa. On tärkeää, että paastonneen linnun elimistön saa käyntiin varovaisesti, Jaara muistuttaa.

Isäntä ei usko, että lintu söi karkumatkansa aikana muuta kuin koivun kuoria tai lehtiä.

–  On tosi suuri helpotus, että Adele on takaisin kotona. Karkaaminen on ollut iso huolenaihe. Kaveripiirissäni onkin vitsailtu, että Adele on näytellyt elämässäni tyttöystävän roolia, Jaara naurahtaa.

Vastedes Adelea ulkoilutetaan vain hallissa tai muussa paikassa, josta karkaaminen on mahdotonta.

– Lintu ei missään nimessä joudu arestiin, vaan saa jatkossakin elää aktiivista elämää. Mitään riskiä ei kuitenkaan enää oteta, Jaara kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.