Mainos

Karjalainen: Suomalaisten kehitysyhteistyövaroja sijoitettu Radisson-hotelleihin

Suomalaisten kehitysyhteistyövaroja on sijoitettu seitsemän Radisson-hotellin rakentamiseen niiden työllistävän vaikutuksen vuoksi. Asiasta kertoo sanomalehti Karjalainen.

Suomalaisen kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin johtaja Tapio Wallenius kertoo Karjalaiselle, että hotellit luovat työpaikkoja suoraan tai välillisesti ja monissa tapauksissa niiden työllistävä vaikutus kohdistuu lähiseuduille. Hotelli-investointien yhteisarvo on noin 18 miljoonaa euroa.

– Jos hotelli on korkealaatuinen, se tuo erityisen paljon myös verotuloja, Wallenius sanoo lehdelle.

Suomen tuilla osin rahoitettuja Radissonin hotelleja on valmistunut muun muassa Kenian Nairobiin ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin. Nairobin hotellin odotetaan työllistävän 350 ihmistä, joista suuri osa olisi naisia. Kapkaupungissa taas kolmasosan hotellin henkilökunnasta kerrotaan olevan kuulovammaisia.

– Rahoituksellamme ikään kuin vivutaan toimimaan vastuullisesti. Tämä jää julkisuudessa yleensä vähälle huomiolle, Wallenius huomauttaa.

Asiaa on kritisoinut kansanedustaja Li Andersson (vas.) Kansan Uutisten blogissaan. Andersson ihmetteli, miten Etiopian Addis Abeban keskustassa sijaitsevaan hotelliin on voitu käyttää suomalaista kehitysyhteistyörahoitusta, kun kansanedustajien delegaatiolla ei ollut matkabudjetin puitteissa varaa majoittua kyseiseen hotelliin. Yö Addis Abeban Radisson Blussa maksaa halvimmillaan 220 euroa.

Finnfundin on aikaisemmin epäilty sijoittaneen varoja ainakin 30:neen veroparatiiseissa toimivaan rahastoon tai yritykseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.