Karita Tykkä ryhtyi kirjailijaksi: Uskon, että ihmiset yllättyvät

Yritteliäs nainen puuhaa kahden uuden projektin kimpussa.

Yrittäjä Karita Tykällä on parhaillaan edessään kaksi aivan uutta aluevaltausta. Hän avaa joulukuun alussa oman verkkokaupan ja julkaisee tammikuussa ensimmäisen oman kirjansa. Kirjan kustantaa Tammi.

– Kirjan kanssa meillä on parhaillaan viimeiset viilaukset menossa. Katsotaan taittoa ja tehdään viime hetken parannuksia. Kuvat on otettu ja tekstitkin alkavat olla pääsääntöisesti kunnossa, Tykkä kuvailee.

Idea kirjan kirjoittamiseen tuli alkuvuonna, kauniina aurinkoisena talvipäivänä.

– Olin kävelemässä jäällä täällä Espoon suunnalla, kun yhtäkkiä sain ajatuksen kirjan tekemisestä. Soitin tutulle valokuvaajaystävälleni Ulla-Maija Lähteenmäelle, ja kysyin, miltä se hänen mielestään kuulosti. Hän oli todella luottavainen ja sanoi vielä, että lähtisi mielellään mukaan projektiin, Tykkä iloitsee.

Kirjan kirjoittamisessa ja tekstien hiomisessa Tykän apuna on ollut toimittaja Sanna Ala-Seppälä.

Kirja käsittelee hyvinvointia, muttei Tykän mukaan kuitenkaan ole aivan perinteinen hyvinvointiopas. Sen enempää hän ei halua vielä tässä vaiheessa kirjan sisällöstä paljastaa.

– Uskon, että ihmiset yllättyvät. Kirja ei tule olemaan niin ilmiselvä, millaista minulta ehkä odotetaan, Tykkä vihjaa.

Vielä ennen kirjan julkaisua hän yrittää saada pystyyn superlemon.net-verkkokauppansa. Hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta luennoinutkin Tykkä kokoaa sivustolleen tuotteita hyvinvoinnin eri osa-alueilta.

– Haluaisin tehdä kokonaisen yhteisön, jossa kaupan lisäksi olisi esimerkiksi videoita ja blogi, hän suunnittelee.

Uusien työtehtävien lisäksi Tykkä jatkaa juontokeikkojaan ja haaveilee myös mahdollisesta paluusta televisioon jossain vaiheessa.

– Olen koko ajan hyvin avoin uusille tarjouksille. Televisiotöihinkin on kova ikävä, hän sanoo.

Karita Tykän uusista projekteista kertoi ensin The Voice.

Lue myös:

    Uusimmat