Kari Tapion legendaarinen biisi Leijonien kannatuslauluksi

Leijonat 2012 -virallisella kokoelmalevyllä on mukana myös Vesku Jokisen & Sundin poikien esittämä versio legendaarisesta Olen suomalainen -kappaleesta.

Klamydiasta tuttu Vesa Jokinen on 40-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi pistänyt pystyyn kauan haaveilevansa sooloprojektin yhdessä Elonkerjuu-yhtyeestä tuttujen Lenni Paarman ja Antero Naalin kanssa.

Yhtyeen pitkäsoitto ilmestyy huhtikuussa, mutta ensimmäinen maistiainen levyltä on Kari Tapion legendaarinen Olen suomalainen -kappale. Kyseinen kappale on valittu myös yhdeksi Leijonien viralliseksi kannatuslauluksi, joka julkaistaan Leijonat 2012 -kokoelmalevyllä huhtikuussa.

Vesku Jokinen kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille yrittäneensä kunnioittaa kappaleessa legendaarisen iskelmäikonin muistoa.

– En ole keskustellut Kari Tapion omaisten kanssa yhtään siitä, mitä mieltä he ovat siitä, että heidän isänsä Olen suomalainen -kappale on mukana tässä kokoelmalevyllä. Mutta sitten pitää kysyä heidän mielipidettään asiasta, jos heihin tuolla törmätään. Minua kyllä oikeasti kiinnostaa heidän jälkeläisensä mielipiteet siitä. Tämä on tehty omasta mielestäni hyvin kunnioittavasti, Jokinen kertoo.

MTV3.fin Viihdeuutiset tavoitti Kari Tapion pojan Joona Jalkasen Ylläkseltä, joka oli otettu asiasta.

– Olemme koko perhe otettuja tästä. Hieno juttu. Olen suomalainen -biisihän on suomen epävirallinen kansallislaulu ja meille jokaiselle suomalaiselle tärkeä biisi. En ole kuullut kappaletta vielä, mutta odotan innolla mielenkiinnolla sitä Se on hieno asia, että se on tuolla tavalla noteerattu. Tämä on hyvä juttu, hyvä fiilis, Joona sanoi innokkaasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat