Kapteeni Mikko Koivu piti painavan palopuheen tylyn tappion päätteeksi, joukkue valumassa kohti kriisiä – "Kaikki ovat vihaisia"

Minnesota Wild on tällä hetkellä koko NHL:n viimeisellä sijalla. Joukkueen kapteeni Mikko Koivu joutui ottamaan voimakkaat keinot käyttöön Minnesotan kehnon kurssin kääntämiseksi.

Viime vuosina tasaisesti pudotuspeleihin edennyt Minnesota Wild on ajautunut hiljalleen kauas aiempien vuosien vireestään. Viime kaudella joukkueen kuuden kauden mittainen pudotuspelijakso tuli päätökseensä. Trendi saattaa jatkua, koska joukkueen kausi on käynnistynyt karmivasti ja joukkue majailee koko liigan viimeisenä.

Minnesota koki jo kauden kuudennen tappionsa, kun se hävisi Montrealille 0-4-lukemin perjantain vastaisena yönä. Ottelun päätteeksi joukkueen kapteeni Mikko Koivu piti The Athleticin mukaan erittäin painavasanaisen puheenvuoron pukukopissa pelitovereilleen. Joukkueen tähtihyökkääjä Jason Zucker ei avannut kriisipalaverin aiheita sen tarkemmin, mutta avasi hieman joukkueessa vallitsevaa tilaa.

– Joitain asioita piti saada sanotuksi, Mikko hoiti sen, Zucker toteaa The Athleticille.

Zucker painottaa, että jokaisen joukkueen jäsenen on katsottava itseään peiliin. Myös päävalmentaja Bruce Boudreaun.

– Kyse on jokaisesta yksittäisestä jätkästä Brucesta lähtien. Brucen on oltava parempi. Meidän on oltava parempia. Kaikkien on oltava parempia. Siinä se, Zucker tylyttää.

Käynnissä oleva kausi on Boudreaun neljäs Minnesotan penkin takana. Myös Boudreau myöntää, ettei joukkueen suorittaminen ole lähellekään tarvitulla tasolla. Hän nostaakin esiin yhden vaikeuksien keskelle peliesityksiä vaikeuttavan tekijän.

– Kaikki ovat vihaisia itselleen vaihtopenkillä. He haluavat pelata hyvin. Tämä ryhmä haluaa voittaa joukkueen, kaupungin ja kaikkien vuoksi. Asiat eivät kuitenkaan suju hyvin, ja asiaa vaikeuttaa se, että osa yrittää liian kovaa. Asioiden yksinkertaistamisen sijaan he yrittävät tehdä liikaa, Bourdeau selventää. 

Lue myös:

    Uusimmat