Yksi pelätyimmistä NHL-kovanyrkeistä etsi Pavel Burea, päätyi KGB-päämajan ovelle – "He tulivat paikalle konekiväärien kanssa"

Vancouver Canucks viettää juhlavuottaan, sillä kanadalaisseuralla on käynnissä 50. kausi NHL:ssä. Venäläislegenda Pavel Bure on muistellut Canucks-aikojaan The Athleticin haastattelussa. 

Bure pelasi valtaosan 702 runkosarjaottelua käsittäneestä NHL-urastaan Canucksissa. Huippunopean venäläispyssyn huippuvuodet osuivat 90-luvun alkuun, jolloin seurassa pelasi myös Gino Odjick

Odjick oli aikanaan yksi NHL:n pelottavimmista tappelijoista. Hän keräsikin 12 kauden aikana taalaliigassa peräti 2 567 jäähyminuuttia. 

Bure oli hyvin läheinen Odjickin kanssa, sillä yksi kanadalaisen tehtävistä oli Canucksin maalitykin suojeleminen. 

– Paras tarinani Ginoon liittyen tapahtui Venäjällä. Hän tuli Moskovaan ja halusi yllättää minut, mutta kukaan ei ollut häntä vastassa lentokentällä, Bure aloittaa The Athleticin haastattelussa. 

Odjick ei jäänyt toimettomaksi, vaan otti taksin ja paineli KGB:n päämajalle. 

– Hän koputti ovea KGB:n päämajalla. Hän sanoi "olen Gino Odjick, tulin tapaamaan Pavelia". He toivat Ginon luokseni tuntia myöhemmin. Se oli hauskaa. 

– Nuo (KGB:n) kaverit olivat yllättyneitä, kun satakiloinen, pelottava, parrakas ja arpinen kaveri koputtaa KGB:n ovea. He tulivat paikalle konekiväärien kanssa! Bure kertaa.

Burelta kysyttiin haastattelussa mielipidettä myös Connor McDavidista, joka on mättänyt kuluvan kauden seitsemässä ottelussa 5+12=17 pistettä. Venäläisraketti antoi tunnustusta kanadalaistähdelle. 

– Mielestäni hän on paljon nopeampi ja vahvempi (kuin minä). Hän näyttää isolta kaverilta, joka luistelee erittäin hyvin. 

Lähde: bardown.com

Lue myös:

    Uusimmat