Kanye West jatkaa outoja kommenttejaan – aliarvioi orjien määrän miljoonilla

Kanye West Jimmy Kimmelin vieraana 1:01

Räppäri Kanye West laukoo jälleen mielipiteitä jakavia kommentteja juuri ennen uuden albuminsa julkaisua.

VIDEO: Kanye West Jimmy Kimmelin vieraana.

Rap-artisti Kanye West aiheutti keväällä närää sanottuaan, että hänen mielestään afroamerikkalaisten kokema vuosisatoja jatkunut orjuus kuulostaa valinnalta. Räppäri on viettänyt kesän pyydellen kommenttiaan anteeksi, mutta on nyt palannut jakelemaan kyseenalaisia lausuntoja.

West vieraili torstain aikana The Fader -lehden toimistolla, jossa hän soitti lauantaina ilmestyvältä YANDHI-albumiltaan maistiaisia. West oli pukeutunut Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Make America Great Again -hattuun ja Yhdysvaltojen oikeiston kritisoiman amerikkalaisen jalkapalloilijan Colin Kaepernickin paitaan.

– Muutin hatun muotoa ja toin positiivista energiaa hattuun, West selitti lippalakistaan paikalla olleille.

Vierailunsa aikana West laukoi lukuisia kulmakarvoja nostaneita kommentteja. Hän muun muassa väitti, että 1800-luvulla Yhdysvalloissa oli vain 800 orjaa, todellisuudessa luku oli yli kolme miljoonaa.

Westin lisäksi uudella albumilla kuullaan Suomessakin kohua herättänyttä 6ix6ine-artistia, joka on tuomittu lapsen seksuaalisesta ahdistelusta sekä kesällä menehtynyttä XXXTentacionia, joka oli syytettynä tyttöystävänsä hakkaamisesta. Levyllä esiintyvät myös Ty Dolla $ign ja Rihanna.

Lauantaina West esiintyy pitkästä aikaa Saturday Night Live -ohjelmassa. The Fader -visiittinsä aikana hän sanoi, että olisi halunnut nähdä Louis C.K.n juontamavan vierailuaan ohjelmaan. Koomikko Louis C.K. on myöntänyt ahdistelleensa naisia seksuaalisesti.


Complex-sivuston mukaan West antoi vierailunsa aikana kehuja tunnetulle salaliittoteoreetikko Alex Jonesille. Jones on muun muassa väittänyt Sandy Hook -kouluammunnan olleen valtion organisoima tekaistu tragedia. Hänen tilejään on poistettu lukuisilta sosiaalisen median alustoilta vihapuheeseen vedoten. West oli kutsunut Jonesia ja Trumpia "Matrixin rikkojiksi".

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaan West puolusti ASAP Bari -nimellä kulkevan vaatesuunnittelijaa ja hehkutti ystävyyttään tämän kanssa. Myös Baria on syytetty seksuaalisesta väkivallasta.

Lue myös:

    Uusimmat